Kategoriarkiv: Kommundirektör

Gerd Johansson går i April?

Enligt insidestips till RMSS och rykten från andra håll kommer kommunchef Gerd Johansson inte att sitta kvar efter April månads utgång. Konfronterad med dessa rykten svarar Gerd naturligtvis inte, lika lite som hon talar om vilka förvaltningschefer som var med och ville stänga RMSS hemsida.

När än Gerd väljer att hoppa av kommer detta i sig att vara den mest konstruktiva åtgärden för Falkenbergs utveckling som Gerd har gjort under sin gärning i kommunen. Räknar man in de miljoner som vi betalat kommunchefen i lön, vilket vem som helst kan begära att få reda på av personalkontoret och jämför det med de spår som hennes ämbetsutövning satt i falkenbergarnas verklighet så finner man ingen balans alls. Tänk vad vi hade kunnat få för de pengarna.

Nåja, huvudsaken är att det blir ett byte på posten, bara [b]det[/b] är värt mycket pengar. Intressantare är väl egentligen vem som kommer efter. Vi tror det är många som skulle vilja ha en vänlig, dynamisk, orädd person med förmåga att skapa en god stämning såväl i kommunledning som på andra nivåer och i relation till kommuninnevånarna. En positiv tjänsteman med respekt för såväl lagstiftning som kommuninnevånarna och besjälad av en vilja att göra ett gott jobb för Falkenberg.

När man sedan ser att denna kvinna eller man har att samarbeta med invånarfientliga och lagtrotsande politiker och tjänstemän, med ambitionen att djäklas med kommuninnevånarna hellre än att göra skäl för arvoden och löner, så inser man att en sådan kommunchefsaspirant inte skulle stå ut längre än de två tidigare avhopparna gjorde.

[i]RMSS[/i] tror att orsaken till Falkenbergs kräftgång ligger i just detta faktum att vi har en kommunledning och politiska representanter som helt enkelt saknar förmåga att göra livet bättre för kommuninvånarna. De förstår helt enkelt inte hur man gör.

Och vad skulle en positiv och konstruktiv kommunchef med en vänlig själ göra åt det?

Information om dyr biblioteksfaktura

Några har frågat mer angående biblioteksfakturan som [url=http://www.ifalkenberg.nu/modules/news/article.php?storyid=7][u]Gerd Johansson[/u][/url] schabblade bort, inte 600000:-, utan 682650:- på helt i onödan. Dåvarande bibliotekschefen Birgitta Smedeby och inköpschefen Sven-Olof Gedda vägrade skriva på en överlåtelse av ett krav på kommunen från ett konkursfärdigt databolag till ett annat. Gerd Johansson drev igenom ett påskrivande som resulterade i att kommunen fick betala pengar utan att få några varor för det. Ursprungssumman var 375000:-, men kommunen valde att processa trots att det stod klart att affären var helt laglig, men klantig. Därmed steg beloppet till över 680000:-.

Intressant är också att kommunens juridiska ombud var advokat Kaj Lindström, som rimligen borde veta att processen var utsiktslös ur juridisk synvinkel. Han fick inte heller gehör vare sig i tingsrätt eller hovrätt, men ”förklarade sig beredd” att driva ärendet även i Högsta Domstolen. Och undra på det, han fick 41917:- i tingsrätten och 39715:- i hovrätten som betalning för insatser i ett hopplöst ärende. [i]”Det visade sig att de ansvariga på Falkenbergs komun och deras jurist Kaj Lindström haft fel hela tiden”[/i] -för att citera en då aktuell kommentar.

Gerd Johansson

[img align=right]../../../images/photo/kommun-johansson1-1.jpg[/img]
Gerd Johansson är kommundirektör, rekryterad inom kommunen. Hennes två företrädare kom utifrån kommunen och stod inte ut mer än en kort tid.

Gerd Johansson har kostat kommuninnevånarna 600.000 genom helt onödigt schabbel med en biblioteksfaktura.

När hon får uppdrag att utreda försäljning av kommunalt elverk, kopierar hon utredning gjord i Mölndals kommun. De flesta utom Johansson anser förfarandet märkvärdigt.