Kategoriarkiv: Byggnadsinspektion

Ranhög kritiseras av JO

Det senaste med byggnadsinspektör [url=http://www.ifalkenberg.nu/modules/news/article.php?storyid=9][u]Anders Ranhög[/u][/url] är att han nu också kritiserats av JO för trots mot grundlagstiftningen. I en stort uppslagen tidningsartikel, förklarar Ranhög på betald arbetstid under tjänsteutövning att han trodde att den film som begärts ut [i]”framgick av tidigare utlämnade handlingar”[/i]. Total förvirring alltså, som vanligt.

I resten av artikeln går Ranhög till aggressiv attack mot den kommuninnevånare som JO-anmält hans övergrepp. Anmälaren kallas aggressiv och beskylls för att [i]”attackera”[/i] kommunala tjänstemän. I sin högmodiga arrogans har Ranhög som så många inom kommunen trots sin ålder, 61 år, ännu inte fattat att han som tjänsteman ska serva allmänheten. Han tror att allmänheten är till för honom.

Ranhögs sätt att utöva sin tjänst innebär att den aktuelle kommuninnevånaren genom skattemedel tvingas betala Ranhög lön för att han i tidningen sprider rena personangrepp mot kommuninnevånaren själv. I Falkenberg tvingas man alltså betala för att bli smutskastad av kommunen i lokala massmediet. Ranhög uppger att han därvid [i]”känner obehag”[/i]. Det är nog ingenting mot vad de kommuninnevånare känner som utsätts för Ranhögs s k tjänsteutövning i lokalpressen, bl a.

Absurt i stora delar av Sverige, självklar vardagsmat i Falkenberg, förtryckarkommunen, där yttrandefriheten och tryckfriheten sitter trångt.

Anders Ranhög

[img align=right]../../../images/photo/bygg-ranhog1-1.jpg[/img]
Anders Ranhög är byggnadsinspektör på stadsbyggnadskontoret, med ytterst medelmåttiga meriter. Ranhög obstruerar plan och bygglagen genom att förhindra kommuninnevånare att utan bygglov bygga ekonomibyggnader med motiveringen att ”…jordbruksverksamheten inte är huvudsaklig ariell näring”.

Detta innan jordbruksverksamheten startats upp, vilket inte kan ske innan ekonomibyggnaderna färdigställts.

Ranhög vägrar lämna ut allmänna handlingar, vägrar ta emot information, hittar på egna ord (t ex ariell) som inte finns, vägrar definiera sin och lagstiftningens syn på jordbruk, kräver att hö, halm, jorbruksredskap, verktyg och liknande skall förvaras under öppen himmel etc etc.

Ranhög vägrar även svara på frågor angående hans egna definition av konstnärligt värde på skulpturer. Han vägrar även att ta emot besök från allmänheten.