Annica Tiger och rättssäkerheten

När något går snett i samhället brukar man kunna säga att tre parter är inblandade: de skyldiga, de som vill göra något åt det och den tysta majoriteten. Det finns också en fjärde kategori, den som aktivt ställer sig på de skyldigas sida.

Man behöver inte ta till så drastiska exempel som nazismens illdåd i Tyskland, kanske mest för att i sammanhanget ovidkommande associationer leds till fasansväckande händelser.

Nej, det räcker med att ta en titt på de reaktioner som RMSS hemsida kan väcka, med Annica Tiger som exempel.

RMSS fick höra att vi omnämnts i Tigers nättidning, eller vad man ska kalla den. Vi tittade efter och såg att RMSS talesman presenterades med bild från Hallands Nyheter och kommentarer om hans utseende. Det hela gick ut på att han liknade en tomte och gav ett löjeväckande intryck.

Nåja, tomtelik är han ju, frågan är vad en persons utseende har med saken att göra. RMSS tog naturligtvis kontakt med Tiger och frågade.

Tiger påstod sig inte förstå vad Tomtens hemsida gick ut på och eftersom hon därmed inte hade några argument mot tomten, publicerade hon tydligen uttalanden om hans löjliga utseende istället.

Däremot argumenterade Tiger med emfas mot att de stackars lagbrytande och trakasserande tjänstemännen i Falkenberg presenterades med bild på RMSS hemsida. Det var så synd, så synd om dem…

Vad Tiger tyckte om de kommuninvånare som utsatts för de kommunala övergreppen framgick inte alls.

Att den kategori människor som gör sig skyldig till någon form av övergrepp är i minoritet, är än så länge en självklarhet i ett demokratiskt samhälle, om än deras antal synes vara i ökande. Tyvärr är också de som försöker göra något åt det försvinnande få, då och då representerade av godtycklig mediabevakning.

Betydligt större är den tysta majoriteten, som antingen inget vet, är likgiltiga, eller rädda för att agera. Denna kategori brukar ofta tilldelas ansvaret för fortlöpande brister i samhällsmaskineriet.

Men frågan är om inte den kategori, vari Annika Tiger enligt RMSS återfinnes, är den mest beklagansvärda. Där ställer man aktivt upp på maktmissbrukarnas sida och skrider till deras försvar, när de av någon irrationell slump presenteras i samband med dokumenterade missgrepp.

Ett sådant agerande är så oförsvarligt att argument saknas. Istället använder man åsikter om personers utseende som ersättning…

Hur som helst tyckte RMSS att när nu Annica Tiger presenterar bild på RMSS talesman följt av förklenande åsikter om hans utseende, så måste det väl innebära att Tiger själv anser sig vara en vacker människa och gärna vill visa upp sig som exempel på hur människor bör se ut.

Men när RMSS ville ha en bild på Tiger på hemsidan, tröt civilkuraget:

– Varför ska jag ställa upp på bild på din hemsida för? Det är inte fråga om att inte våga. Det är en fråga om varför du ska ha en bild över huvud taget på folk.( Annica Tiger backar)

RMSS skaffade en bild på Tiger och förstod varför hon backade. Det är inte alltid så lätt att stå pall när ohederliga svingar plötsligt slår tillbaka. Det märkte Tiger och det märker de tjänstemän och politiker som presenteras på RMSS hemsida www.ifalkenberg.nu.

Vem är då Annica Tiger, kanske någon undrar. RMSS har inte en aning, men är glada ändå.

Lämna ett svar