Boven 1758, fortsatt trakasserad trots stroke

[img align=left]http://www.ifalkenberg.nu/images/other/ystadf-200x.jpg[/img]Billingesnickaren Boven 1758, mindre känd som Per-Olof Nilsson, har i decennier utsatts för en rättsvidrig förföljelse av kommunala myndigheter, polis och rättsliga instanser, såväl inom som utanför Skåne. 21 rättegångar har han tvingats in i, men han har vunnit samtliga och är aldrig fälld. Istället har han, som framgår av hans böcker, misshandlats av poliser, suttit häktad utan anledning och berövats sin yrkesidentitet av en skattemyndighet som aldrig lyckats förklara ” vad fel han gjort”, för att citera honom själv.

Denne nu över 70-årige pensionär har aldrig gett upp, utan fortsatt sin kamp för demokrati och frihet och rätten att i Sverige kunna leva ett liv utan myndighetstrakasserier. Denna kamp har tagit hårt på honom, för trots ett massivt stöd hos gräsrötterna, kan han inte undgå att påverkas av de politiker och tjänstemän som hellre klämmer åt en gammal man än garanterar hans demokratiska rättigheter.

Ett exempel är för övrigt kommunrådet i Falkenberg, Ingemar Johansson, ( c förstås), som i egenskap av polis varit med om att tillsammans med en kollega, Jim Davidsson, bryta upp armen på den gamle mannen och polisanmäla honom för förtal, med den enda anledningen att Boven utnyttjade sin rätt till fri åsiktsbildning. Anmälan skrevs av direkt av åklagarmyndigheten.

Nu är det myndigheterna i Bovens hemort som ännu en gång ser en möjlighet att klämma åt honom. När han drabbad av stroke ber om att få nyttja en handikapparkering för sin bil, som han lyckligtvis fortfarande har tillstånd att framföra, sidsteppas läkarintyg och görs en amatörmässig egen bedömning istället. Något tillstånd blir det givetvis då inte.

Och Boven blir förstås arg och ledsen, för han kränks ännu en gång med ett angrepp på sitt människovärde. Men upp ger han aldrig, så nu väntar ånyo en batalj för de skånska myndigheter som under så många år gjort vad de kunnat för att förpesta tillvaron för en enskild person.

Läs gärna hans hemsida [url=http://www.boven1758.info][u]boven1758[/u][/url] och då särskilt hans rapport om sjukhemmet i Orup. Beskrivningen är både rörande sorgesam och rolig i en blandning som är typisk för den slagfärdige Billingesnickaren.

Samtidigt är det helt enkelt inte klokt att en ensam och sjuklig person måste fortsätta att uthärda en så kränkande behandling av myndighetssverige att den egentligen mer är typisk för en diktaturstat.

Men Boven ger sig aldrig…

Lämna ett svar