Rättegången mellan RMSS och Falkenbergs kommun

Radio Halland ringde härom veckan och frågade när rättegången blir, för den ville dom inte missa. Göteborgsposten har lovat komma och man kan väl hoppas att Hallands Nyheter gör detsamma. RMSS kommer att skicka inbjudan till så många medier som möjligt när den tiden kommer.

När kommer den då?

Ja, RMSS vet bara vad som stod i HN i våras, att tidigast nu denna höst. Det har ju bara gått 1,5 år sedan anmälan gjordes…

Men det gör inget alls, för den som väntar på något gott kan vänta ganska länge. Det är inte så ofta som enskilda gräsrötter får tillfälle att grilla kommunala maktmissbrukare i ett rättsligt sammanhang, eftersom åklagarkammaren regelmässigt skriver av anmälningar från allmänheten mot maktmissbrukande myndigheter.

Det unika i detta fallet är att myndigheterna anmält allmänheten för exakt samma sak som åklagarkammaren skrivit av när allmänheten anmält och se DÅ… då blir det rättegång. Vilken ofattbar tur för RMSS, kan man gott säga, för därmed kommer det att finnas möjlighet att i ett rättsligt sammanhang åskådliggöra och bevisa hur 9 av Falkenbergs sämsta tjänstemän och politiker

ljuger
bryter mot lagen
trakasserar allmänheten
förtalar allmänheten
vägrar lämna ut allmän handling
inte vet vad de själva beslutar om

etc, etc. Inte att förglömma den moderate ledamot av kommunfullmäktige, som enligt vittnesuppgifter trakasserat en ung kvinna sexuellt och därvid orsakat henne skador för livet. Allt redovisat i åberopad bevisning till tingsrätten i Varberg, mål nr B 169-04, rotel 7.

RMSS gör allt för att få uppmärksamhet kring denna unika rättsprocess, för det är enda sättet att åstadkomma någon form av kvalitetshöjning av det kommunalpolitiska arbetet. Att ha en dialog i dessa frågor med samma trilskande kommunala moralhaverister, är av uppenbara skäl inte genomförbart.

Spännande, spännande.

Lämna ett svar