Skottarevsstollarna allt mer desperata

Östen Nilson(c) och Jan-Åke Jacobsson, Skottarevets banemän, har märkt att deras bondfångarknep avslöjats av allt fler människor, i och utanför Falkenberg. När de nu står med byxorna nere och ändå försöker driva ett hopplöst vindkraftsprojekt som kommer att hindra utvecklingen av Falkenbergs kommun, kommer de inte på något annat än att kalla in storebror Per Ribbing, styrelseledamot i ett vindkraftkooperativ bevars och till och med stolligare än Nilson/Jacobsson själva.

Med av partiskhet och inskränkthet skelande ögon kastar sig Ribbing in på Hallands Nyheters debattsida och inbjuder oss falkenbergare att ” värna Hallandskusten” genom att bygga en elindustri med enorma master och blixtrande lampor en bit ut i havet. Och är man inte med på Ribbings tokerier så vad händer då, enligt Ribbing? Jo, då får våra barn fly till småländska höglandet, för då dränks Halland i 7 meter höga vågor och falkenbergarnas hus står under vatten inom en snar framtid. Det är en klass över Östen Nilssons atombomb, som kommer att explodera om inte Skottarevsprojektet kommer till stånd, enligt Östen Nilsson.

RMSS känner igen det desperata och barnsliga tonläget från kärnkraftsdebatten och man förvånas över att folk kan vara så dumma. För inte är det väl någon, vare sig Falkenbergare eller svensk i övrigt, som går på sådana rent ut sagt idiotresonemang. Per Ribbing/Östen Nilsson/ Jan-Åke Jacobsson är så makalöst lätta att avslöja bara genom att ställa motfrågan: Tror ni verkligen på att atombomben, kolkraften, växthusgasen och förnybar energi är beroende av att vindkraftsparken byggs i havet exakt 7 km från naturskyddade kustremsor?

Till och med dessa okunniga stollar måste då svara nej. Det finns nämligen andra platser i Falkenberg, Sverige och världen att bygga vindkraftsparker på än Skottarevet. Och det är ju detta som Ribbing och kompani inte har fattat, valet står inte mellan vindkraft eller inte vindkraft, utan mellan en synnerligen olämplig placering och en lämplig placering av industrin.

Men dessa tre herrar tillhör en kategori avdankade gammeltänkare av den sort som gärna lägger soptippar i havet och river gamla fina hus, för att det är ” bättre ekonomi” att göra så, på kort sikt. För att ta några exempel.

Intressant är också centerpartiets låsning, tydliggjord inte minst genom signaturen ”Oves” spalt i HN. Ove har ofta vettiga åsikter, men förfaller vid motgångar gärna till en ganska grov argumentationsnivå när han blir trängd. Tölpaktig, faktiskt. När det gäller Skottarevet anser han att han själv, Östen Nilsson och övriga centerpartister utgör flertalet jämfört med alla de inom och utom kommunen som värnar en oförstörd kustlinje. Detta skulle enligt ”Ove” berättiga utbyggnaden av en elindustri i havet inom ett riksintressant område.

Det är ett intressant argument eftersom det snarare ger uttryck för lokala pampars och opinionsbildares hybris än för ett vettigt planerande för kommunens och rikets bästa. Moderaterna har, kors i taket, insett att havet och kusten i Falkenberg har ett stort värde, inte bara estetiskt utan också ekonomiskt. Kanske är det så att den Nilssonska tokfaktorn nu är så tydlig att till och med ledamöter av kommunfullmäktige lägger märke till stollerierna i Favonius argumentation. Och då är det sannerligen stolligt, för kommunfullmäktige i Falkenberg är inte precis kända för någon större receptiv förmåga.

Tyvärr, tyvärr.

Lämna ett svar