Lars Glimvik och hans advokat och en sexgalen och lösaktig morsa.

Rättegången mellan RMSS och nio av enligt RMSS Falkenbergs sämsta tjänstemän och politiker närmar sig med stormsteg. En av dessa politiker är Lars Glimvik (m), ledamot av kommunfullmäktige. Glimvik har i egenskap av dåvarande ordf i socialnämnden, genom en understående avdelningschef Anna-Lena Sellergren, skriftligen spridit förklenande och illvilliga lögner angående RMSS talesman till länsstyrelsen, uppenbarligen i syfte att skada talesmannens yrkesverksamhet. Länsstyrelsen har därefter på alla punkter tillbakavisat Glimviks/Sellergrens lögner.

När RMSS talesman klarlägger omständigheterna och avslöjar Glimvik med byxorna nere, tar det hus i helsike för den moderate fullmäktigeledamoten. Till polisen säger han att han är utsatt för sexuella trakasserier och hans advokat, den kanske enligt RMSS ngt tvivelaktige Mikael Claes, Rosengrens advokatbyrå på Södra Larmgatan i Göteborg, rycker ut
med stora sprutan och åberopar i sin polisanmälan ett mål med lämplig bäring på Glimviks person. Det gällde en kvinna om vilken i ett satirprogram sagts att ” Jag stänger inte igen benen förrän jag har tio tusen i månaden”.

Advokat Claes anför vidare i sitt citat av dom i målet, att uttrycken ” sexgalen morsa, barnfödslomaskin eller lösaktig” har relevans när det gäller Lars Glimviks delaktighet i ärendet.

RMSS talesman tycker att såväl Glimvik som Mikael Claes är tossiga och ser fram emot att vädra omständigheterna i tingsrätten. Tossigare ändå är alla vi falkenbergare som tillsammans betalat Glimviks advokat Mikael Claes närmare 80000:- bl a för detta, samtidigt som Glimvik uppbär ersättning för att larva sig i polisförhör i egenskap av dåvarande socialnämndens ordförande.

Samtidigt gäller det gamla ordspråket: man skall inte kasta sten när man sitter i glashus. Glimvik har därefter komprometterats med liknande uppgifter som han själv svänger sig med, i åberopat vittnesmål i tingsrätten. Som vanligt känns det nog ganska hårt för maktfullkomliga politiker och tjänstemän, när illasinnade skrevsparkar mot oss lägre stående kommuninvånare slår tillbaka på dem själva. Vad detta vittnesmål går ut på kommer RMSS emellertid inte att skriva här. Det kan den intresserade ta reda på själv, eller vänta tills tingsrättsförhandlingarna tar sin början.

Hur gick det för den av Glimviks advokat åberopade lösaktiga och sexgalna morsan? Åtalet bifölls i tingsrätten men lämnades utan bifall i hovrätten.

Lämna ett svar