Östen Nilsson med svansen bakom Skottarevet och Marie-Louise bakom ryggen

Östen har i sedvanlig grandiositet skriftligen lovat att han ” inte skall påtvinga” falkenbergarna Skottarevsprojektet om de utesluter Östen i kommunvalet. Därmed uttrycker de att de inte vill att Östen bygger ut vindkraft till havs. Enligt Östen själv alltså. I tidningen.

Östen och Skottarevet fick enligt uppgift 0,2 procent av rösterna…

Och som väntat står Östen där med svansen mellan benen och väljer att glömma vad han själv har lovat. Det är äkta falkenbergspolitik av den gamla otäcka och fega sorten.

Det är ändå inte det värsta, enligt RMSS. Det otäcka är att när kommuninvånarna påminner Östen om hans svek, så står hon där och trycker bakom Östens rygg, Marie-Louise Wernersson, kommunråd, partikamrat och vän med Östen, och väser ”PERSONANGREPP” mot falkenbergarna. I centerpartiet är det alltså personangrepp när en partikamrat tvingas ta konsekvenser av sitt agerande…

Det lustiga är att på tingsrätten i Varberg finns en ljudkassett med ett telefonsamtal. Marie-Louise går där till kraftigt personangrepp mot en enskild kommuninvånare och förtalar honom med rena lögner. Bevisbara sådana. För en centerpartist är personangrepp OK när det passar alltså.

Marie-Louise ämnar därmed se till att de nilssonska gammelpolitiska tokerierna garanteras en framtid i falkenbergs kommunfullmäktige.

Skall vi aldrig bli av med detta stolliga arv från politikens stenålder. Är det verkligen så att det alltid kommer att finnas en löjlig tokfaktor i det politiska etablissemanget? Skäms dom inte?

Och hur kan dessa två nissar få stöd från andra partier för sitt illa genomtänkta vindkraftsprojekt i havet? Varför skall så många människor drabbas av centerpartistisk kortsynthet helt i onödan? Det går ju alldeles utmärkt att bygga ut vindkraft på land eller så långt ut i havet att det inte medför miljömässiga nackdelar.

Men nej, har Östen och Marie-Louise i ohelig allians låst sig för en förflugen och lättvindig ide´, så hakar kommunfullmäktige på av någon slags skelögd lojalitet, eller vad det nu kan vara.

För det är ju så att det är ingalunda miljödomstolen som avgör om Skottarevsprojektet skall byggas i havet strax utanför kusten. Ansvaret vilar på…just det, Östen och Marie-Louise et concortes i kommunfullmäktige.

Bäva månde natur och människor.