Rond 1. Titelmatch i rättsboxning. Åklagare mot grundlagen.

Så kommer då ännu en titelmatch i rättsboxning mellan powerpornaktören Maggan Dong, åklagarkammaren, och tryckfrihetsförordningen. Domare är JO, JK, KU och utvecklingscentrum i Stockholm. Speciellt inbjudna vid ringside är alla riksdagspartier och media.

Publikintresset är svalt, spridda visslingar och gäspanden hörs från folkpartiets delegation, vana som de är vid annan form av datarättsboxning. Sossarna halvsover med sin nyligen bötfällde f d ledare i färskt minne. Vänsterpartiet kommer insläntrande minuterna före matchstart med bullsmulor i skäggen efter kaffet i entre´n.

Dongan äntrar ringen med sin sedvanliga segervisshet, ärrad av rättskamper under ett långt yrkesliv.Visserligen har hon förlorat några gånger och kritiserats av JO, men de flesta kamper behärskar hon på sitt oefterhärmliga sätt. Hon hoppar runt i ringen och höjer segervisst sina krokiga armar i en segergest, redan innan matchen börjat.

Tryckfrihetsförordningen sitter luggsliten på sin pall i utmanarhörnet. Det grånade huvudet hänger lite och hållningen är allt mer orkeslös för varje match.

Nu går gonggongen och boxarna rör sig mot varandra, TF med knäande gång, medan Dongan sprintar ut ur hörnet som en yster stridshingst. TF backar förskräckt, men inleder med en begäran att få ut allmän handling av åklagarkammaren i Halmstad.

Dongan satser en rejäl höger uppercut mot TF´s skrev och vägrar handlägga hans begäran i en månad och tre veckor. TF knäar och vänder sig till en av domarna, JO, för att klaga på Dongans regelvidriga boxning. Dongan retirerar, men hinner slänga iväg en vänsterkrok genom att ljuga för JO och hävda att den allmänna handlingen är för omfattande för att handlägga.

Kroken tar illa på TF´s högra ögonbryn, som börjar blöda lite grand, kanske på grund av Dongans lögn. Handlingen är på sex sidor, allt annat än omfattande.

TF går på offensiven med varierande höger- vänsterjabbar och hävdar sin grundlagsfästa rätt att få ta del av handlingen. Dongan verkar dock helt oberörd. Plötsligt satsar hon en våldsam slagserie mot tryckfrihetsförordningen och meddelar efter ytterligare en månad och en vecka att hon kastat handlingen. Tryckfrihetsförordningen går ner på knä och håller sig med sin åldrade vänsterhand i repet, medan gonggongen avslutar den första ronden.

Samtliga domare, JK, JO, KU och utvecklingscentrum i Stockholm ger ronden till powerpornmästaren Maggan Dong med siffrorna 4-0. Riksdagspartierna och medierna buar lojt åt den knäande tryckfrihetsförordningen. Blod rinner från ögonbryn och munvinkel, men sekonden, RMSS, gör sitt bästa med att plåstra om den allt svagare grundlagskämpen. Rond 2 börjar i nästa artikel.