Alliansen gör självmål.

Det har varit intressant att följa alliansens arbete sen valet. Nog har de levererat alltid, bra grejer blandade med rena fadäser, snabba i tal och tanke och samtidigt ridande på en vältimad högkonjunktur. Reinfeldt saklig och lugn för det mesta, Maud Olofsson allt mer professionell och kunnig efter att ha lagt av sitt ständiga smilande. Övriga i bakgrunden, utom jokern Björklund, som plockar poäng med opportuna förslag inom skolområdet, en del bra, andra hämtade från 50 år tillbaka.

RMSS har så smått undrat vad det är som hänt i samhällsdebatten. Moderaterna är arbetarparti, sossarna på defensiven och lokalt i Falkenberg står miljöpartiet och vänstern på exploatörernas sida i t ex Skottarevsprojektet. Upp och nervända världen för de som varit med sen innan.

Men nu klarnar det plötsligt en aning efter FRA- debatten. I sin iver att leverera tar Reinfelt Bush som inspiratör och använder Bin Laden som ursäkt för att kunna avlyssna hela svenska folket, genom en lagstiftning som sägs vara den mest kränkande i Europa inom området.

Så var det då alltså egentligen. Alliansen har missat sina värdegrundsdiskussioner, etik och moral, och gör oss svenskar till just UNDERsåtar som man kan göra vad man vill med, om man råkar sitta i regering och riksdag med enda ambition att leverera.

Storebror Reinfeldt och storasyster Olofsson, inte trodde man väl på en sådan utveckling efter valet?

Intressant nu är om sossarna kommer att ta bort FRA-lagen om de råkar komma till makten i nästa val. Säker på det kan man inte vara och frågan är då vad man ska rösta på för parti. Vilka finns kvar som inte vill sitta och tjuvlyssna på oss gräsrötter, med 250000 sökord i datorerna?

Roligare att tjyvlyssna än lyssna, när man är moderat och centerpartist alltså.

Lämna ett svar