Välkommen till rättegång 20 april kl 09.00, Lars Glimvik!

Polisförhöret av Lars Glimvik är det märkligaste i hela målet. Själv har jag under ett ganska långt liv mött en och annan kvinna som jag varit väldigt intresserad av, var och en förtjusande på sitt sätt. Nu påstår Lars Glimvik, nyss fyllda 65, att jag efter dessa kvinnor skulle vara så våldsamt kåt på….. Lars Glimvik!!! att jag trakasserat honom sexuellt?! Ha, ha, ha, ha, ha, ha, host, host. Hur har jag gjort då? Har jag daskat honom på hans lilla rumpa? Eller kanske tagit honom på brös… nä, det funkar väl inte på en man, eller? Jag vet inte hur man gör med en man, får kanske fråga mina homosexuella bekanta, eller kanske Lars själv. Men, kanske ändå…

För några år sedan mötte jag Glimvik utanför stadshuset, vid torget, där han kom i sin lilla gröna käcka jägarhatt och sa att: -Du har ingen chans i rättegången Helge! När jag tänker efter, var det inte några väderbitna män i vänthallen vid Pressbyrån som vände sig om efter jägarhatten? Han kanske har något ändå, Lars Glimvik, som jag har förbisett.

Annars kan man ju undra hur det står till med hans självbild. Är han uppblåst självgod och anser sig hedrad av att tro sig vara uppvaktad av den, enligt HN, i stadshuset avskydde och hatade kommunkritikern Helge Rudling?

Eller är det tvärtom så att hans självbild är så negativ att han anser sig få vara glad att bli uppvaktad av en 60 årig gubbe, lönnfet, canceropererad, impotent och steril? Ja, ingen lär veta svaret utom Lars Glimvik själv.

För egen del har jag ställt samman 45 frågor till Glimvik inför rättegången. Sällan kommer väl någon att bli så avslöjad som då. För kanske är väl Glimviks överslagsbetonade handling att förtala mig för sexuella trakasserier ett valhänt försök att – få tyst på Rudling.. precis som han säger i polisförhöret.

Kränkt är han inte, så vad han åtalar mig för har jag ingen aning om. Men tyst på kommuninvånare som kritiserar omdömeslösa politiker och dessutom tjänstemän som bryter mot lagen och trakasserar enskilda, det vill Lars Glimvik få, det står helt klart. Lagbrotten reagerar han inte mot.

Är det någon som tror han lyckas? Han får väl flytta till någon slags banandiktatur i så fall. Eller är det där han haft sin politiska gärning hela tiden, kanske?

Nästa artikel handlar om Gerd Johansson, nu kommunchef i Waxholm med tiotusen kronor i månaden i lön. Jag måste skynda mig, veden är färdigkluven nu och rättegången kommer snart.