JK avslår RMSS begäran om skadestånd. Inte ens 27,50 till en halver glass.

Så kom då det väntade beskedet från JK angående den skada som Varbergs tingsrätt och åklagarkammaren åsamkat RMSS talesman. Inte en spänn i ersättning trots en vållad skada på 9,3 miljoner och brott mot Europakonventionen. Inte en spänn för att min rätt till rättegång saboterats av tingsrätten.

Jag som såg fram emot 27,50 till en halver glass på Tre Toppar i Varberg.
Men ingen ide att sura. Jag skickar 27.50 till JK istället, ifall han har vägarna förbi Träslövsläge någon gång. Bättre glass får han leta efter.

Och JK går som väntat helt på tingsrättens linje, med lagman Håkan Nyberg i spetsen. Det är inget att undra på, för JK har själv officiellt i tillsyn 2006 proklamerat att Varbergs tingsrätt i allt väsentligt sköter sina uppgifter på ett ” rättssäkert” sätt. Hur skulle JK nu kunna erkänna att han tog fel? Och JK orerar dessutom i sitt beslut om hur ”trevlig” Nyberg är, vilket i och för sig är sant, vad nu det har med tillsynen att göra.

Att det tagit 5 år för tingsrätten att läsa handlingar som tar en dag att dra igenom är ingen brist enligt JK.

Att rådman Anders Ranmar med lagman Håkan Nybergs vetskap sätter ut huvudförhandling 1,5 år efter det att målet preskriberats är helt OK enligt JK Göran Lambertz.

Att åklagare Margareta Bong, på den ökända åklagarkammaren i Halmstad, tar 1,5 år på sig för att läsa en kompletterande förundersökning är ganska OK enligt JK. Att hon är partisk, förvägrar mig mitt juridiska biträde, bryter mot objektivitetsprincipen och bryter mot lagen på samma sätt som flera av hennes målsägare är helt OK enligt JK.

JK har inte ens fattat att skadeståndsanspråket är på 9,3 miljoner och inte de 7,3 miljoner han skriver i sitt beslut. Det är inte så ofta man kan beslå Göran Lambertz med rent slarv. Det har hänt en gång tidigare för RMSS del, när Lambertz skickat en handling rörande en helt annan person till RMSS, utan att RMSS hade något alls med ärendet att göra. Göran vägrade förklara varför, i all pinsamhet.

Men vem är förvånad? Skulle staten göra rätt för sig i alla de fall den orsakat sina medborgare skador, skulle inte livslånga pensioner kunna utbetalas till riksdagsmän som gått vidare till andra arbetsuppgifter. För att ta ett exempel.

Rättssamhället suger. Det är godtyckligt och präglas av samma övervåld som mc- gängen utövar, fast på ett mer subtilt sätt. Vill man klara sig från rättegång så skall man skicka handlingar till tingsrätten och åberopa sin rätt till kompletterande förundersökning, för då orkar i alla fall Varbergs tingsrätt inte sköta sina uppgifter. Tips från JK.

Inte förvånar det RMSS talesman precis, så ett eventuellt skadestånd med statens smutsiga pengar hade gått till att bjuda Tre Toppars kunder på gratis glass så länge pengarna räckt.

Nu får i alla fall JK en halver. Sug på den, JK Göran Lambertz!

Lämna ett svar