Ett sjukt sjukhus i Varberg

Varbergs sjukhus har ett gediget dåligt rykte sedan lång tid. Titt som tätt vittnar patienter om dålig behandling, ibland med förödande konsekvenser. Inre strider blossar ständigt upp, kritik mot sjukhusledningen från den egna personalen är inte ovanlig, snarare legio.

Jag känner en person med mycket god kunskap om hur Varbergs sjukhus fungerar. Lyckligtvis är hon ganska välbärgad, för hon betalar hellre privat vård på Carlanderska i Göteborg än utsätter sig för Varbergs sjukhus. Hon bor i Varberg.

Sjukhuschefen heter Kristina Wallentin, med sällsynt illa utvecklad förmåga att leda sin personal. Var kommer alla dessa dåliga chefer ifrån? Samlas dom i Varberg? Nej, det är väl en tillfällighet, kan tänka.

Läser man i HN om hur Kristina beter sig, hur hon trampar på människor omkring sig utan att ens förstå vad hon håller på med, så är det märkligt att hon har fullt stöd från landstinget. Vilket hon påstår sig ha.

Det är precis som om personliga hänsyn går före en fungerande behandlingsverksamhet. Är det det vi betalar för med våra skattepengar? För att Kristina ska få stöd uppifrån?

Det är tröttsamt, pinsamt och mycket frustrerande att Varbergs sjukhus inte fungerar som det ska. Drabbade patienter får betala priset, personal mår dåligt, verksamheten är usel.

Gör vad ni kan för att undvika Varbergs sjukhus, om det finns minsta möjlighet. Det verkar mycket farligt där, förmodligen måste man vara väldigt frisk för att orka med att behandlas på det stället.

Det vore fint om den del av personalen som är duktig och har ambitioner får jobba i en fungerande verksamhet med en fungerande ledning. Först då vågar man väl fundera på att närma sig det veterligen sjukaste sjukhuset i Halland.

Och vad säger det om våra landstingspolitiker, när dom inte fattar en sådan enkel sak?