Propporvar i landstinget, sjukare än Varbergs sjukhus

På Varbergs sjukhus dör en kvinna efter många timmars väntan på akuten. Tragedin för henne och hennes efterlevande är total. Liksom pinsamheten för Varbergs sjukhus.
Kristina Wallentin, inkompetent sjukhuschef, polisanmäler den läkare som skriver avvikelserapport. Förundersökningen läggs ner omedelbart. Wallentin smiter undan sitt ansvar genom att ljuga och skylla ifrån sig. Missnöjet med den usla vården och den usla ledningen på sjukhuset stiger över alla gränser.

Men Propporvar är belåten.

Vem är då Propporvar i detta oupphörliga elände?

Ingen chef kan bära sig så illa åt som Kristina Wallentin, utan helhjärtat stöd uppifrån. Det är i landstingsstyrelsen som ansvaret för Kristinas lögner och misstag ligger.

Ansvaret för behandlingsmisären vilar likaså helt och fullt på landstingsstyrelsens moderate Mats Eriksson och givetvis på centerpartiets Christer Samuelsson, känd sedan tidigare för sin begränsade förmåga.

Båda ger sitt fulla stöd till Kristina och ger blanka den i patienter som dör, läkare som pressas till förtvivlan, anhöriga som gråter, patienter som inte vågar lita på Varbergs sjukhus.

Är ni sura på Kristina Wallentin så sluta med det. Hon kan inte bättre, hon agerar på max av sin begränsade förmåga hon med. Kolla in Christer och Mats istället, där har ni hela problemets Propporvars, orsaken till att skandalföljetongen på Varbergs sjukhus aldrig får ett slut. Egendomligt nog verkar media ha missat det.

Klen tröst för den som dör under timmars väntan på akuten på ett sjukhus som är sjukare än sina patienter.

Dock ännu inte avlidet.

Lämna ett svar