Regeringsrätten: Kvack, kvack sa Kalle Anka

Till Regeringsrätt, JO, JK, just dep, riksdag, regering, Domstolsverket, Statens Ansvarsnämnd.

Rättsväsendet blir allt stolligare. Lagman Håkan Nyberg på Varbergs tingsrätt friserar sanningen och skyller på okunniga gräsrötter när hans tingsrätt med Nybergs godkännande inte klarar sina uppgifter och bryter mot Europakonventionen. Den nerdrogade psykpatienten Thomas Quick döms för massmord på inget annat än sina egna uppgifter som bedöms som trovärdiga! En pappa döms oskyldig till 8 års fängelse för incest. Arne döms oskyldig för fartöverträdelse av Halmstad Tingsrätt och Hovrätten i Göteborg fast han redan från början har bevis för sin oskuld.
Domstollarna gör som dom vill, i stort som i smått.

Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt de fånar som utan något som helst eget ansvar sätter sig till doms över andra. Nyberg är ingalunda ensam, som alla vet.

Löjligast av alla just nu kanske Regeringsrätten är. Den bråkar om att ” Rudling har trots anmodan inte inkommit med en egenhändigt undertecknad överklagandeskrift”.
Ärendet gäller att JO lämnat ut en film på två odugliga polismän, med motiveringen att de inte löper risk för men = skada. Polisen själv, liksom kammarrätten i Göteborg, vägrar lämna ut filmen med motiveringen att polismännen ” löper risk för men = allvarlig skada” om filmen lämnas ut.
Filmen är alltså sekretessbelagd utan att vara det?!!

Samtidigt finns den på Youtube med i nuläget över 25000 visningar.( sökord ” Poliskontroll”)

Regeringsrätten har alltså tagit på sig ansvaret att avgöra om Helge Rudling har rätt att gå in på Youtube för att ta del av allmänna och samtidigt! sekretessbelagda handlingar.

Regeringsrätten skall enligt RMSS åsikt skita i om RMSS går in på Youtube eller inte. Och framhärdar Regeringsrätten med sina lagvidriga dumheter så gör den det lämpligen i det blå skåpet.

Det är inte förvånande att JK, trots sin tamhet, tidigare kritiserat Regeringsrätten för undermålig handläggning av domstolsärende. I Regeringsrätten sitter det nötter av den sort som inte alls bryr sig om hur sekretesslagstiftningen missbrukas, men gärna vill avgöra huruvida medborgarna har rätt att titta på Youtube eller inte.

Det är sorgesamt att se rättssystemets förfall, totalt renons på eget ansvar, yrkesstolthet, heder och moral.

Sorgesamt, på vår ära. Det skall bli mycket intressant att se hur staten skall vrida sig undan ansvar för hur utredningen av DaCosta mordet vanskötts. Det blir väl förmodligen enligt den sedvanliga mallen, tillämpad gång efter gång när rättsvidrigheter konstaterats föreligga.

Man vet inte längre om det är Solstollarna eller Domstolsstollarna man har att göra med.

Lämna ett svar