Smiskar JO Melin länspolismästare Ullas rumpa tillräckligt hårt?

Till JO, Just dep, regering och riksdag. Kanske KU också.

JO har smiskat polismyndigheten i Halland på rumpan ett antal gånger, minst två på uppdrag av RMSS. Men han är inte tillräckligt hårdhänt. Poliser är ett hårdhudat släkte.
Nu har RMSS begärt allmänna handlingar 18/1-10, men den saktfärdiga polismyndigheten i Halmstad har inget lärt.
JO Mats Melin har underrättats och möjligen har han smiskat länspolismästare Ulla Ardermarks vänstra rumpa, men uppenbarligen måste han ta sig an även den högra, för några handlingar har 4/2 fortfarande inte lämnats ut.
Vilken vacker? syn det måste ha varit…

Melin smiskande Ardermark, gång på gång, ärende efter ärende. Eftersom polismyndigheten i Halland bevisligen inte följer tryckfrihetsförordningen, kanske man kan misstänka att Ardermark finner ett visst nöje i proceduren. Och kanske Melin också, eftersom han inte ser till att polisen följer lagen.

Polismyndigheten i Halland har 745 anställda och vi hallänningar betalar dem 450 mille om året för att de skall: förebygga brott, utreda brott och ge polisiär service, för att citera dem själva.

Det kanske vore lämpligt att polisen arbetar med sig själva först. Men skulle de lyckas fullt ut, så skulle ju inte Ulla bli smiskad av Melin och kanske skulle hon sakna det. Det verkar ju i alla fall inte bättre, eftersom myndigheten regelmässigt inte handlägger framställningar om allmän handling på ett lagenligt sätt.

På måndag skall de begärda handlingarna ha processats för att lämnas till fogde och sociala myndigheter. Ulla har en dag på sig att se till att handlingarna lämnas ut i tid.

Men då missar hon ju att bli dominerad av Melin ytterligare en gång…

Lämna ett svar