JO Melin och länspolismästare Ulla, och en babys säkerhet.

En anmälan har gjorts till socialförvaltningen i en halländsk kommun angående säkerheten för en nyfödd baby. Som underlag för anmälan kommer dokument från polismyndigheten i Halland att skickas till socialförvaltningen. Framställning om utfående av handlingarna hos polisen görs 18/1 och påminnelser till polismyndigheten och JO görs 4 (fyra) gånger.

Polismyndigheten vägrar handlägga framställningen, dagens datum är 5/2-10.

Vad är det som får JO Melin och länspolischef Ulla Ardermark att sätta sin vilja att trilskas före säkerheten för en nyfödd baby? MOT LAGSTIFTNINGEN?

Vad är det som får JO Mats Melin att sanktionera att polismyndigheten i Halland, trots att den vid två tidigare tillfällen kritiseras för samma lagbrott, fortsätter att bryta mot exakt samma lag?

Vad är det som gör att en justitieombudsman och en länspolischef anser att de själva är viktigare än en liten babys säkerhet?

Kan förklaringen vara att de tillhör den växande skara av rättsapparatens fähundar som sätter sig över lagstiftningen av inget skäl alls? Just for fun?

Knappast underligt att Melin också ger vice chefsåklagare Margareta Bong tillåtelse att bryta mot samma lagstiftning och ta tre ÅR i anspråk för att handlägga ärenden om allmän handling, i stället för de tre DAGAR/ eller i alla fall den skyndsamhet som tryckfrihetsförordningen stadgar.

När JO schabblar får det konsekvenser i alla led neråt. När poliser våldtar kvinnor och barn, när domare i Högsta Domstolen köper sex, när poliser misshandlar sina fruar och sambos, när poliser dräper medborgare genom lagvidriga grepp, när poliser misshandlar medborgare, när poliser skymfar och kränker svensson, när poliser rapporterar enskilda som har bevis för sin oskuld, när domstolar dömer oskyldiga, när åklagare fifflar undanbevis, när åklagare skiter i objektivitetsprincipen, så får det konsekvenseer för samhället.

Men på något sätt så känns det värre när nyfödda barns säkerhet äventyras på pin kiv av myndigheter som har till uppgift att agera precis tvärtom.

Kommer denna baby att fara illa, skall ansvar utkrävas av Melin/Ardermark, den saken är säker. Men inom lagens råmärken.

Lämna ett svar