Mobbning, Ohly och Åkesson.

RMSS har under åren engagerat sig starkt mot mobbning i skolorna, men gett upp eftersom det inte finns någon vilja från ansvariga att göra något åt det. Orsaken är att mobbning ligger inbyggt i oss människor, det går inte att göra något åt den starkares misshandel av den svagare.
Såvida det inte kostar pengar.
På senare tid har möjligheten att driva process mot försumliga skolor dykt upp och det får effekt. Ännu större effekt skulle det bli om ansvariga rektorer fick motsvarande löneavdrag när de låtit en liten elev plågas i åratal utan att få hjälp. Gissa om åtgärder skulle vidtas då…

Men mobbningen är som sagt allmänmänsklig. På högsta nivå ser vi nu hur ledande riksdagspolitiker och andra kollegor fryser ut, trakasserar och förnedrar sverigedemokraterna. Framträdande metoder är förslag att manipulera utskottsarbetet så att sverigedemokraterna inte får plats, att inte diskutera med sverigedemokrater, att tiga ihjäl dem, att frysa ut dem osv, osv. Traditionella psykmetoder praktiserade i snart sagt varenda skola från årskurs ett och uppåt.
Bättre än så är inte många av våra politiska företrädare. Kvar på barnstadiet kan man säga, fast med årslöner på x antal hundratusen kronor.
Och de som tjänar på detta är naturligtvis sverigedemokraterna och deras 330000 väljare som alltså mobbas på samma sätt.
Värst av alla är gammelkommunisten Lars Ohly. Ganska omgående faller hans nyputsade demokratifasad när hans systerparti längst ut åt höger står precis intill Ohlys eget längst ut åt vänster. Samma andas barn, kan man säga.
Då tas det till gamla kommunistmetoder, sverigedemokraterna skall bekämpas med utomparlamentariska metoder, mötesfrihet och yttrandefrihet är inget som betyder något för en gammal kommunist.
Det är bra att Ohly avslöjar sig då och då, för han är infernaliskt skicklig på att tala som om han vore en demokrat.
Det blir han aldrig.