En gräsrots reflektion

Denna artikel är citerad från insändarsidan i dagens nummer (030208) av tidningen Hallands Nyheter. Vi på RMSS är intresserade av att få kontakt med signaturen och även andra människor som har haft liknande problem och behöver få ut problemet till allmänheten. Om ni läser detta så kan ni trycka på [url=http://www.ifalkenberg.nu/modules/contact/][u]kontakta oss[/u][/url] i menyn till vänster, för att skicka ett mail.

Insändaren följer:

Orignalet finns [url=http://www.hn.se/l_n1_artikel.php?id=165444&avdelning_1=112&force_child_names&omit_adds=1&avdelning_2=0&][u]här[/u][/url].

[quote][b]En gräsrots reflektion[/b]

Alla ni som tror att Falkenbergs kommun styrs av en kommunledning och av en kommuntjänstemannastab som enbart är tillmötesgående och mån om serviceskyldigheten till sina kommuninvånare tror fel.
Under ca 10 års tid har jag fått insikt om hur tjänstemän förhalar, undviker att hjälpa den enskilde tillrätta i den byråkratiska hanteringen, hotar och far med vinklade taktiska påståenden i enbart syfte att försvåra för den enskilda kommuninvånaren att få sin rätt tillgodosedd. Jag misstänker att detta sker för att kommunen otillbörligt vill sno sig från kostnader den själv skall bära.

Till detta upplever jag att många kommuntjänstemän, enskilt eller tillsammans med kolleger, vill påverka utvecklingen i kommunen oberoende vad som är rätt eller fel.

Nu vill jag inte skära alla i kommunledningen och alla kommuntjänstemännen över en kam. Det finns många kompetenta serviceminded anställda inom kommunen. De jag åberopar är ett antal inom den yttersta beslutsfattande eliten.

Det är med tillfredsställelse det kan noteras att det nu finns en webbsida ”www.ifalkenberg.nu” som visar en del av de övertramp som invånarna fått stå ut med. Det är lika otillfredsställande att läsa att kommunledningen frenetiskt arbetar med att ta bort just denna hemsida. Tyvärr vågar jag inte skriva under annat än signatur.

Även ”gräsroten” har rättigheter[/quote]

Lämna ett svar