Socialnämnden utmärker sig igen.

500 000 kronor är mycket för de flesta av oss vanliga människor. Det tycker inte socialförvaltningen, särskilt inte när det är andras pengar. Därför snor förvaltningen en halv miljon av oss kommuninvånare och går på Strandbaden. Skälet är enligt ordförande Jan Berge(mp), att nämnden TJÄNAR pengar på detta och att det inte går att skapa en vi-känsla hos personalen på annat sätt, än att kommuninvånarna betalar förvaltningens restaurangbesök. Det är ett märkligt resonemang.

Ing-Marie Börjesson,(c), tycker inte att det är bra av flera skäl och hon har åtminstone ett halvt rätt, vilket inte är dåligt för Börjesson. Andra förvaltningar har bidragit med reducerad budget för att socialförvaltningen skall slippa gå med underskott och varför skall socialförvaltningen fira för andra nämnders pengar? Och vad finns att fira när förvaltningen inte klarat det utan andras hjälp?

Berges resonemang att socialnämnden TJÄNAR på att festa upp kommuninvånarnas pengar innebär i så fall, att samtliga övriga förvaltningar också borde fira på lokal för miljoner av allmänna medel, eftersom då ”förtjänsten” borde vara väldigt stor. Men det gör dom inte, för Berge snackar i nattmössan. Han tjänar inte ett nickel på att snylta på vanliga människors surt förvärvade och betalade skattemedel.

När det nu är så illa inom socialförvaltningen, att den inte klarar budget utan hjälp av andra förvaltningar och inte kan skapa en vi-känsla utan att tigga pengar av kommuninvånarna till personalfester, så kanske Berge och nämnden får tänka om. För det är faktiskt så att väldigt många under ledningsnivå inom socialförvaltningen gör ett mycket gott arbete, liksom inom andra förvaltningar. Vill man markera det, så skulle man kunna göra som vi andra vanliga människor, som inte alls vill sno Berges privata pengar för att kunna supa bort dom på Grand eller något annat ställe. Man kan fira det med att köpa en tårta och ha en trevlig fikastund tillsammans i arbetsgruppen.

Det vore normalt, som de flesta människor gör mest och är nöjda med. Allra helst hade RMSS sett att välfungerande enheter och dess medarbetare får påslag i lönekuvertet som belöning, men tydligen räcker inte pengarna till. Dom har ju bl a gått till mer nödställda människor, som t ex förra kommunchefen som var berättigad till 3 miljoner i avgångsvederlag. Tror 17 att pengarna inte räcker, med en sådan inställning till kommunala finanser.

Det allvarliga är emellertid som vanligt, att alla i socialnämnden och särskilt Jan Berge, genom sitt snyltande visar att de inte förstått vad ett kommunalt uppdrag gäller. Dom är tillsatta för att utföra sina uppgifter på uppdrag av kommuninvånarna. Till dessa uppgifter hör INTE att använda kommuninvånarnas pengar till att gå på restaurang. Och har man inte förmågan att skapa en vi-känsla inom förvaltningen på annat sätt, så går det absdolut INTE genom att köpa den med andras pengar.

Inser man inte det i nämnden är man så helt väck att det bara är att tacka för sig o lämna arenan, till förmån för politiker som bättre vet att hantera allmänna medel och politiska uppdrag. Finns såna politiker i Falkenberg?

Lämna ett svar