Skottarevet rivet!

Hur oväntat som helst värnar miljööverdomstolen om miljön. Kan man tänka sig, vilken positiv överraskning. Så därför blir det nej till 30 gigantiska propellrar en bit ut i havet med blinkande flipperljus nätterna igenom.

Många har kämpat för miljön, mot bakåtsträvarna i c, v, s och mp. Äras mest i fullmäktige kanske Börje Tönsgård ska, han har kämpat en ojämn kamp mot vilsna vänsterpartister som ställt upp på kapitalets sida, mot centerpartister som så gärna vill förstöra miljön för billigast möjliga elkraft, mot miljöpartister som glömt varför de heter just det. Men…

RMSS befarar att loppet inte är över ännu. Det finns en risk att Maud Olofsson kör över miljööverdomstolen, som vi tror hon har befogenhet till. Det har gått så mycket prestige och pengar i hela projektet att varje miljöhänsyn kan tvingas vika, bara Olofsson et concortes får som de vill.

Att Skottarevet inte är ett lämpligt lokaliseringsalternativ har stått klart för alla, kommunpolitiker, Östen Nilsson (c) och Jan-Åke Jacobsson. Det är därför de i allians med kommunrådet Marie-Louise Wernersson gjort odugliga animationer om hur vindkraftverken knappt kommer att synas alls, ljugit om blinkande blixtljus, skrymtat om osynlighetsfärg, försökt skrämma med stigande havsnivå med 7 meter osv, osv.

Pinsamt nog är det tydligen väldigt lätt att lura falkenbergska kommuninvånare. Många har gått på bluffarna och trott gott om Marie-Louise och hennes vänner. Hoppas de lär sig nu.

Nu gäller det istället för Wernersson och Favonius att göra det som de skulle gjort hela tiden, leta upp alternativa platser för vindkraftprojekt, för det skall vi naturligtvis ha. Flera är på gång i andras regi och utvecklingen har sprungit ifrån de tres gäng.

Det är bara att önska dem lycka till i att göra något bra av den för alla positiva utvecklingen/ skrotandet av ett miljövidrigt och människofientligt Skottarevsprojekt.
Pengarna är förlorade, Östen, Jan-Åke och Marie-Louise får stå där med skammen, men är säkert tillräckligt professionella för att vända på kuttingen och göra något bra av situationen.

Och låt oss hålla tummarna för att miljööverdomstolen faktiskt har något att säga till om. Någon måtta på godtyckligheten får det väl ändå vara i ett rättssamhälle.