Välkommen till rättegång 20 april, kl 09.00 , Gerd Johansson, kommunchef.

Vem är det som personligen gör en utredning om försäljning av en kommunal elproducent genom att skriva av en utredning i en helt annan kommun?
Vem är det som schabblar med en biblioteksfaktura så kostnaden helt i onödan överstiger 600000 kronor? Vem anställer en mytoman utan vare sig betyg eller meriter som kommunens talesman och informatör och deklarerar sig ha fullt förtroende för honom?

Jo, en kommunchef i Falkenberg, som jobbat i kommunen sedan 1975 och får 30000:- i månaden i pension som tack för dessa tjänster. Vad heter denna 62åriga f d kommunchef, numera deltidsarbetande kommunchef i Vaxholm med 10000:- i lön, plus 22500:- i ”pension” från Falkenbergs skattebetalare? Vem utövar sin tjänst på detta apliknande sätt?

Nej, förlåt, aporna tycker det är förtal av apor. Men det står i brottsbalken att det bara går att förtala människor? Hur kan det då vara förtal av kommunchefen?

Nej, det var feltänkt, jag ber om ursäkt alla apor, f d kommunchefen i Falkenberg, Gerd Johansson, är absolut INGEN apa. Hoppas kommunfullmäktige tror mig på mitt ord åtminstone denna gång. Gerd Johansson heter hon i alla fall och hon skall förhöras i tingsrätten fredagen den 24 april. I förundersökningen säger hon till och med själv att hon schabblat med en biblioteksfaktura, men när jag skriver samma sak i min nättidning hoppar Gerd högt och vill ha 10000:- i skadestånd för ” lidande och kränkning”. Mycket får aldrig nog. OCH SEDAN STÄNGER HON TILLSAMMANS MED KOMMUNLEDNINGEN NER MIN NÄTSIDA! Yttrandefriheten är inte populär i Falkenbergs kommunledning. Där ser man en tydlig effekt av alla Kinaresor.

Sen kontaktar hon advokat, sitter själv med i kommunstyrelsen när den fattar beslut om att bevilja henne själv 80000:- av skattebetalarnas pengar för att betala advokaten och låter sen advokaten stryka under vad han anser att Gerd ska känna sig kränkt av.

Och kränkt känner hon sig alltså av att hon påstås ha schabblat med bibilioteksfakturan. Men det är ju hon själv som påstår det i polisförhör? Ska hon stämma sig själv nu då? Arma kommuninvånare i Vaxholm, ska dom också behöva betala 80000:- till Gerds advokat för att hon ska stämma sig själv för förtal?

HUR KUNDE beslutande politiska organ i Falkenberg anställa denna människa som kommunchef och GE HENNE 30000:- I ARBETSFRI PENSION i arbetsför ålder? Vad är det för politiker vi har i kommunen? Är det viktigare att ge en rik tjänsteman gratis pengar för att inte arbeta, än att behålla den värdefulla missbruksbehandlingen Stegen? Ja, det anser Falkenbergs politiska majoritet. Och det är fakta. Nu kanske Stegen ryker medan Gerd lever i högönsklig välmåga på skattebetalarnas bekostnad. Helt lagligt, tyvärr.

Välkommen till rättegången tillsammans med Gerd, så kanske svar på olika frågor ges. Men kaffe kan jag tyvärr inte bjuda på.

Glad påsk förresten!