Falkenberg nekade handikappad rätt till kontaktperson

Denna gång vägrade den ökända socialnämnden en handikappad rätten till kontaktperson. Motiveringen var ingalunda att behovet inte fanns eller att handikappet inte motiverade den efterfrågade tjänsten.

Nej, istället satt socialnämndsledamöterna, politikeramatörer, och beslutade sig för att [i]det inte fanns någon lämplig person för uppdraget[/i], enligt [b][u][url=http://www.hn.se/a_n2_standard.php?id=183456&avdelning_1=109&avdelning_2=167]Hallands Nyheter[/url][/u][/b]. Detta ansågs motivera ett avslag.

Det är ganska typiskt för falkenbergska politiker att utan vare sig utbildning eller annan kompetens avgöra vad som är lämpligt eller inte lämpligt för enskilda kommuninnevånare, särskilt de svagaste, mest utsatta och mest i behov av samhällets stöd.

Hybris, omdömeslöshet, medelmåttans omnipotens eller vad det nu handlar om. Det är sannerligen tur att vi har tillsynsmyndigheter, även om det ofta inte räcker hela vägen…

Nu drabbade det en man med funktionshinder och som lyckligtvis har styrkan att försvara sig genom att överklaga beslutet.

Beslutet överklagades till länsrätten där mannen fick rätt med motiveringen att [i]brist på lämpliga kontaktpersoner inte kan bedömas utgöra grund för avslag[/i].

Låt honom vara ett föredöme när översittarna trampar på dig. Ge dig inte, bli inte ledsen och förtvivlad utan överklaga så långt det bara går.

Det är inte säkert att du vinner, men chansen är större och din kamp inspirerar andra att hävda sina lagfästa rättigheter.

Det är bra för alla i ett demokratiskt samhälle.

Lämna ett svar