Östen Nilsson (c), ETT MIRAKEL HAR SKETT!

Centerns starke man, Östen Nilsson, har enligt egen uppgift i HN 3/10-05, på ett mirakulöst sätt återfått delar av sin synförmåga. Halleluja, falkenbergarna tackar och lovar!!! Östen kan nu i alla fall skönja konturerna av 30 Grimetonmaster med ännu ett vindkraftverk på toppen på ett avstånd av 5 kilometer!

Som RMSS tidigare konstaterat lider Favonius vd och Östens kompis Jan-Åke Jacobsson av en än värre synnedsättning, han kan endast se dessa gigantiska master om luften är klar. Förmodligen gäller detta också Favonius Hans-Inge Sjögren, Östens kompis han med.

Det kan synas märkligt att samtliga tre toknissar lider av samma handikapp, om man nu inte visste sedan innan att denna selektiva synnedsättning är ett av flera tjyvtricks som föraktfulla falkenbergska makthavare kan ta till för att pådyvla kommuninvånarna sin egen uppfattning. ”Efter demokratiskt uppsatta regler”, som Östen påpekar, ty sådan är Östens uppfattning om demokrati. Det torde alltså vara helt säkert anta att toknissarnas synnedsättning begränsar sig till 170 meter höga master i havet utanför Långasand. I övrigt ser de förmodligen utmärkt…

Östen gnäller vidare i sin insändare och påpekar att han gärna ödelägger ett miljöintresse för ett annat som bättre gagnar hans egen uppfattning om ekonomi. Vidare påstår han att vindkraften ” kraftigt kommer att byggas ut i världen”, vilket strider mot vad han själv argumenterar för. Enligt Östen finns nämligen ingen annan möjlig lokalisering av en elindustri i Falkenberg än i havet utanför Långasand. Har Östen byggt där så går det alltså inte att bygga mer. För hade det gått så vore det ju lämpligt att bygga på de andra platserna istället, eftersom lokaliseringen i havet utanför Långasand har så grava negativa konsekvenser för miljön. Men det fordras större mirakel än så för att Östen ska förstå att man inte ska skita där andra äter.

Vidare jämför Östen en elindustri i havet med bygget av en motorväg. Är han riktigt navlad egentligen? En motorväg är beroende av optimal kommunikationskoefficient och måste ligga där samhällsintressena gagnas mest. En vindkraftsindustri kan placeras på så oerhört många fler platser, eftersom den är beroende enbart av att det blåser. Och blåser gör det lite överallt och absolut inte bara utanför Långasand. Ett förslag presenterades i HN i veckan, där masterna placerats i hamninloppet. Mycket imponerande, tycker RMSS.

Det bästa vore om Östen, Hans-Inge och andra bakåtsträvare blåste bort ur kommunalpolitiken för gott, innan de skämmer ut kommuninvånarna ännu en gång. Östens svekfulla ageranden och löjliga tillfälliga synnedsättningar och annat dravel är så patetiska att till och med en och annan politiskt skelögd kommunalfullmäktigeledamot borde reagera.

Men DET är ett mirakel för mycket att hoppas på.

Lämna ett svar