Socialen festar för halv miljon, går back med 20?

För ett tag sedan fick socialförvaltningen pengar av andra förvaltningar för att klara budgeten. Av dessa pengar, kommuninvånarnas, använde nämnden en halv miljon till att gå på Strandbaden och äta och dricka gott.

Enligt socialnämndens ordförande Jan Berge(mp) kostade detta ingenting, utan nämnden TJÄNADE pengar på att dricka upp dem. Nu beräknas underskottet i förvaltningen trots Berges geniala? affärside uppgå till 20 miljoner.

Bortsett från, om det nu är möjligt att bortse från en sådan sak, att vi kommuninvånare i tidningen kan se bilder på och läsa om handläggare på socialförvaltningen som äter och dricker gott på restaurang för våra pengar, samtidigt som många behövande vägras hjälp med motiveringen att pengarna inte räcker, så ser vi nu konsekvenserna av Berges ”flotta” hantering av skattemedel.
Istället för vinst, tvingas våra gamla, handikappade och socialt utsatta med indragna hjälpinsatser betala inte bara för socialförvaltningens festande, utan också för nämndens bristande förmåga att hålla budget.

I Falkenberg har vi av hävd ett alldeles för stort antal odugliga förtroendemän och tjänstemän. De flesta är mycket bra, men de odugliga har ändå för stort inflytande på den dagliga verksamheten och verkligheten för kommuninvånarna.

På senare tid har det enligt vad RMSS kunnat observera, skett en synnerligen positiv utveckling, med allt fler konstruktiva personer i ledande befattningar. Gamla surdegar, ex den förra kommunchefen, har rensats bort och nytt folk har kommit till, vilket säkerligen bidragit till att utvecklingen är så positiv.

Men fortfarande har vi att dras med gamla gnällspikar som t ex Östen Nilsson, som med sitt Skottarevsprojekt på gammalt soptippsmaner vill fördärva en av Falkenbergs största tillgångar, havet, för att få billig el.

Till dessa odugliga befattningshavare räknas också socialnämndens nuvarande ordförande, Jan Berge, som med sitt restaurangkalasande visar att han inte har den mest elementära kunskap om vad som erfordras för att allmänhetens skattepengar skall komma till rätt användning, samtidigt som de utsatta i kommunen erhåller den hjälp de har rätt till och alla arbetstagare inom socialförvaltningen får den uppmuntran och den lön de förtjänar.

Så länge vi har sådana mindre dugliga befattningshavare, kommer utvecklingen att fortsätta bromsas. Det borde vara en självklar uppgift för kommunfullmäktige att varje år utvärdera ledningen för de kommunala verksamheterna på såväl politisk-som tjänstemannanivå och verka för att mindre väl fungerande personer tilldelas andra arbetsuppgifter, till förmån för mer kompetenta medarbetare och till förmån för kommunen som helhet.

Men i kommunfullmäktige sitter ju samma inkompetenta personer, kanske någon invänder.

Just precis.

Lämna ett svar