Titelmatch i rättsboxning. Rond 2.

Powerpornaktören och mästaren i rättsboxning, Maggan Dong, sponsrad av åklagarkammaren i Halmstad, sitter lojt tillbakalutad på sin pall i ringhörnan. En av domarna(!), JO Mats med ett Flin, fläktar henne med sin vita skjorta. I andra ringhörnan försöker tryckfrihetsförordningens sekond, RMSS, att få lite liv i den gamle rättskämpen, men han är klart skadad av Dongs irriterande vänsterjabbar, med lögner och andra tjuvtricks.

När gonggongen går, tar TF hjälp av repen för att ställa sig upp. Han intar försvarsposition och går ostadigt fram mot ringens mitt, men ryggar när Dongan med sitt sedvanliga hånflin och ett invektivbemängt rytande störtar fram mot TF.

TF får iväg en trevande högerjabb genom att begära att få ut all JO-kritik mot åklagarkammaren i Halmstad de senaste fem åren. Dongan böjer huvudet åt vänster, låter framställningen glida av henne och kontrar med en våldsam uppercut igen genom att vägra besvara TF´s framställan i mer än en månad och en vecka. Månne hon har en hästsko i handsken, det klingar som av metall när Dongan träffar TF på undre delen av hans högra kindben.

TF vacklar, men lyckas distrahera Dongans uppföljande raka vänster genom att anmäla henne till JO. Dongan retirerar, men kommer igen med en intensiv slagväxling. TF går ner på knä, när Dongan , samtidigt som gonggongen går, sätter punkt för ronden med en präktig krokig höger mot TF´s vänstra öra, genom att erkänna att hon kastat alla handlingar som innehåller JO- kritik mot åklagarkammaren i Halmstad.

RMSS rusar in och hjälper den allt mer maktlösa tryckfrihetsförordningen mot hans ringhörna. Vid ringside sitter samtliga riksdagspartier och massmedia och buar ut TF. En del, kanske de flesta, sitter i tankarna på Dongans väntade segerbuffe´. Där vankas det politiska smörjmedel o andra läckerheter av olika art.

Domarna, JO, JK, KU och utvecklingscentrum i Stockholm, ger ronden till Maggan Dong med siffrorna 4-0. Helt rättvist.

Lämna ett svar