TV4 Halland och Biblioteksfaktura

Idag, 030203, ringde TV4 Halland o ville filma [b]RMSS[/b] i morgon på förmiddagen, eftersom Falkenbergs kommunledning i morgon på förmiddagen skulle ha ett möte om det var möjligt att inskränka yttrandefriheten genom en polisanmälan.

Det är lustigt, idag hade jag ett ärende till gymnasieskolan och passade på att strosa runt lite i korridoren medan jag väntade. I en skylt stod några lappar med grundläggande fri – och rättigheter. På en av dem kunde man läsa : – Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet, utom i Falkenberg.

Nja, det sista hade lärarna inte skrivit ut, de är väl rädda att förlora jobbet, när [url=http://www.ifalkenberg.nu/modules/news/article.php?storyid=7][u]Gerd Johansson[/u][/url], Ing-Marie Börjesson, Hans Bertilsson, [url=http://www.ifalkenberg.nu/modules/news/article.php?storyid=2][u]Ann–Britt Ek[/u][/url] och övriga kommunhobbystalinister rycker ut. I Falkenberg ”får vi inte kritisera läroplanen” (Börjesson), tryckfrihetsförordningen tillhör ”demokratins avigsida”, (Bertilsson, EK ) och så har vi Gerd Johansson som gör allt för att stänga ner hemsidor som beskriver hur det kommunala arbetet fungerar. Och RMSS förstår att hon skäms.

Hur som helst, en person inom kommunen ringde och sa att [url=http://www.ifalkenberg.nu/modules/news/article.php?storyid=7][u]Gerd Johanssons[/u][/url] biblioteksfaktura hade kostat inte 600000 utan enmiljonfemtiotusen kronor med advokatkostnader.

Med hänvisning till den för kommunledningen så förhatliga tryckfrihetsförordningen hemställer härmed RMSS om att få ta del av den totala summa som Gerds schabbel har kostat oss kommuninnevånare, med advokatkostnader och allt.

För nog är väl den uppgiften allmän och tillgänglig ? Om inte förväntar vi oss ett skriftligt beslut på framställningen med hänvisning till instans för överklagan.

Enligt uppdrag,

[i]Helge Rudling[/i]
[b]RMSS[/b]