Gerd Johansson avgår!

[img align=left]http://www.ifalkenberg.nu/images/photo/kommun-johansson1-1.jpg[/img]Så har Falkenbergs kommunchef, [u][url=http://www.ifalkenberg.nu/modules/news/article.php?storyid=7]Gerd Johansson[/url][/u], valt att avgå, dock inte nu i april som många hoppats, men i alla fall vid årets slut. Johansson har mest läsningar av alla på [b]RMSS[/b] hemsida, [u][url=http://www.ifalkenberg.nu]ifalkenberg.nu[/url][/u], utan att vi ens marknadsfört den. Gerd har även varit populär på ett annat plan då de flesta och mest ledsna kommuninnevånarna har haft mycket kritiska åsikter om henne. Vad gäller Johanssons ämbetsutövning har RMSS tagit upp några typexempel tidigare (gör en sökning på Gerd Johansson i rutan till vänster) och det kan väl knappast sägas att de leder Johansson till heder.

Nu har Johansson möjlighet att räkna in 30000 kronor i månaden som fallskärm utan att behöva göra någonting. Samtidigt nekar socialnämnden stöd till kommunens handikappade eftersom den inte har några pengar.

Det är ett sjukt samhälle när relativt friska och arbetsföra kommunledare håvar in pengar utan att arbeta och reser till Kina på kommuninvånarnas bekostnad, medan hjälpbehövande grupper nekas det stöd de enligt lagen har rätt till.

Kan orättvisan, överhetens arrogans och bristen på solidaritet åskådliggöras bättre än genom att ställa kommunchef Gerd Johanssons avgångsvederlag och medelmåttiga arbetsinsats i relation till dem som dagligen kämpar för att ens få sina lagfästa rättigheter i form av stöd för att kunna leva.

Mycket stor vikt bör nu läggas vid att få inte bara en ny kommunchef utan en attitydförändring till stånd i hela kommunledningen, möjligen med hjälp av den nye kommunchefen. Konsulter bör leasas in för fortbildning av hela kommunledningen och samtliga förvaltningschefer i hur man leder kommun och förvaltning, samtidigt som man har respekt för lagen, allmänheten och tjänstemännen. [b]Samtidigt![/b]

Om detta har ingen av kommunledningens nuvarande rätts och moralhaverister någon som helst aning. Därför torde denna arbetsuppgift innebära en gigantisk utmaning för vilken konsult som helst, med mycket små möjligheter att uppnå en förändring över huvud taget.

Men nog hade det varit roligt att göra ett försök att få Falkenbergs kommunala maskineri på fötter, med åtminstone näsorna över anständighetens gräns.

En nollvision för kommunövergrepp kanske?

Lämna ett svar