Ockell, ej kriminell

[i]Uppdaterat 030709:[/i] JO Claes Eklundh har i beslut 030707 konstaterat att lagstiftningen betraktar Ockells grodbemängda agerande enligt nedan som normal tjänsteutövning. Ockell är alltså [b]inte[/b] kriminell, åtminstone inte i detta avseende. Listan omfattande tjänstemäns lagenliga rätt att begå övergrepp mot allmänheten utökas med Ockells sätt att utöva sin tjänst. Listan kommer att publiceras inom kort med utrymme för påfyllning av nya exempel enligt JO´s tolkning av lagstiftningen.[img align=right]http://www.ifalkenberg.nu/images/photo/polis-ockell1-1.jpg[/img]

Polisen i Varberg har i uppdrag att förhöra den kommuninvånare som kritiserat kommunala tjänstemän i Falkenberg för att bl a bryta mot lagstiftningen regelmässigt.Tjänstemännen har uppfattat kritiken, om än väl underbyggd, som förtal. I detta syfte har kommuninvånaren kallats till förhör av kommissarie Karl-Arne Ockell, vilken i bandat telefonsamtal godkänt två namngivna personer som juridiska biträden vid förhöret. Vid ankomsten till polisstationen hade Ockell som väntat ändrat sig, med påstått stöd av chefsåklagare Ingela Sörgård, åklagarkammaren i Halmstad.

På bilden syns polis Ockell i aktion på sedvanligt professionellt sätt. Han vägrar en kommuninvånare rätt till juridiskt biträde vid förhör, fordrar viss juridisk utbildning hos biträdet, kan inte precisera vilken utbildning han fordrar, han kallar kommuninvånarna för barnsliga och försöker med våld hindra dem och massmedia att dokumentera hans agerande, han kan inte visa något underlag alls för sina beslut, vare sig i rättegångsbalk eller annorstädes. Det han har är hans egna handskrivna anteckningar från ett telefonsamtal med chefsåklagare Ingela Sörgård, åklagarkammaren i Halmstad, vilken är kritiserad upprepade gånger av JO för oförmåga att tillfredsställande sköta sina arbetsuppgifter.

En av kommuninvånarna är den kände rättskämpen Boven 1758, som myndigheterna försökt sätta åt i 21 rättegångar utan att lyckas en enda gång. Ockell känner väl till Boven, Billingesnickaren, eftersom Ockell personligen jagat honom 1,5 mil för att köra ut honom från den lilla orten Skällinge. Boven hade gjort sig skyldig till det värsta av brott, kritiserat myndigheter och försökt sprida flygblad, något som kan förläna en människa livstidsstraff, vilket också skett med Boven, om än inte i juridisk mening.

Möjligen var det därför som Ockell vägrade Boven att vara juridiskt biträde, med den omfattande kunskap och erfarenhet Boven har av myndighetsövergrepp. Varför Ockell ville tvinga kommuninvånaren att vara ensam i ett rum med poliser kan man bara spekulera i. Eller fråga Osmo Vallo, kanske. Nej, det går ju inte, han är ju död. Han var ensam i ett rum med poliser. Han blev ihjältrampad av sex av dem. Kände du inte till detta? Kan det bero på att hela myndighetssverige hjälptes åt att förtiga historien tro?

Men Osmos mamma var starkare och åstadkom upprättelse åt sin ihjälplågade son. Kommuninvånarna har ingen sådan mamma och vill inte alls befinna sig ensamma i samma rum som ett antal poliser. Därmed inte sagt att Ockell var en av tramparna, men vem som trampade Osmo hade Osmo ingen aning om.

Vi lever i en terroriststat, om än ytan är polerad.

[i]Erik Svensson[/i]
[b]RMSS[/b]

[b]PS[/b]. I brev från åklagare Ingela Sörgård, 030627, chef för den upprepade gånger JO-kritiserade åklagarkammaren i Halmstad, citerar hon rättegångsbalkens 23 kapitel varav framgår att [i]även vid annat förhör får försvarare närvara, om det kan ske utan men för utredningen[/i].

Vidare framgår att [i]undersökningsledaren skall bestämma om någon annan än ett vittne får närvara vid förhör[/i]. I bandat samtal hade polis Karl-Arne Ockell godkänt två tilltänkta biträden. Trots det vägrade Ockell dessa att närvara. Ej heller har Ockell stöd i rättegångsbalken för villkorad juridisk utbildning som krav på biträden.

Lämna ett svar