Grisprisvinnare #2

[img align=”left”]http://www.ifalkenberg.nu/images/photo/kommun-ingemarj1-1.jpg[/img][b]Ingemar Johansson[/b]
[i]Kommunråd
Kommunstyrelsens ordförande
Centerpartist[/i]

Egentligen är det du Ingemar, som har det övergripande ansvaret för att alltför stora delar av tjänstemannastaben inte fungerar på ett acceptabelt sätt. Du åser, tidigare och nu som kommunråd, hur dessa tjänstemän gång på gång bryter mot lagen, ljuger, gör dåliga arbetsinsatser, okynnesanmäler kommuninvånare till tillsynsmyndighet i syfte att skada, underlåter att diarieföra inkommande skrivelser och kränker kommuninvånarna med nedlåtande bemötande.

Och du finner att det är gott.

När något av offren vågar agera för att få en bättring till stånd, får du plötsligt eld där bak och skrider genast till verket genom att stänga ner hemsida och polisanmäla.

Är det ett nytt beteende eller har du tagit med det från din tidigare polisverksamhet? Att åse övergrepp och attackera offret när han försvarar sig?

Jag frågar mig om du överhuvud taget har funderat på vad det innebär att ta ett politiskt uppdrag. Tror du verkligen att vi kommuninvånare vill att du skall agera på ett sådant sätt?

I det förhör som polisen, din gamla kollega, haft med dig uppger du att det [i]”ej ska behöva ske att arbetskamrater går från arbetet och är upprörda och arga”[/i].

Halledudanedå så rart. Men de kommuninvånare som samma arbetskamrater har trampat på och i en del fall knäckt för livet, de kan gott ha det ,eller? Tydligen har du uppfattat din uppgift som att du ska värna dina arbetskamraters intresse före allmänhetens och lagstiftningens. Ett synnerligen egendomligt synsätt för ett kommunråd.

Du påstår att jag utpekat dig som en [i]”brottsling”[/i] och en [i]”våldsman”[/i] och det skall bli intressant att be dig under det kommande förhöret att peka ut var jag skrivit detta. Det är nämligen inte sant. Istället har du av ren illvilja förvridit det faktum att du medverkat till att din f d kollega Jim Davidsson, brutit upp armen på en 71-årig pensionär, samt att du omedelbart därefter polisanmält pensionären, en anmälan som omedelbart lades åt sidan som obefogad.

Skulle man till äventyrs ta dig på allvar innebär din utsaga att du anklagar din f d kollega Jim Davidsson som en [i]”våldsman”[/i], vilket är ganska ynkligt. [i]-Det var inte jag, det var Jim[/i], säger du, som 7-åringar plägar göra när de konfronteras i obehagliga ärenden.

Du har också ont av att jag skulle [i]”framställa Johansson som oärlig”[/i] när jag citerar ditt uttalande från media att tjänstemän skall inte kritiseras eftersom de bara utför vad du och andra ålägger dem att göra.

Det sa du faktiskt, och om du vill kanske jag kan kalla in journalisten som vittne. Det innebär, vare sig du vill eller inte, att de kränkningar och lagbrott som vissa tjänstemän begår mot allmänheten sker på ditt och andras uppdrag. Och det tror jag faktiskt på.

Sedermera kallar du ut kommunens informatör, [url=”http://www.ifalkenberg.nu/modules/news/article.php?storyid=29″][u]Li Cornish Hillker[/url][/u], du vet hon som kommunchefen [url=”http://www.ifalkenberg.nu/modules/news/article.php?storyid=7″][u]Gerd Johansson[/u][/url] har så stort förtroende för, och ger henne i uppdrag att författa ett mail till mig där hon förklarar mig olämplig för mitt arbete och psykiskt sjuk, lämplig att behandlas av hennes förra man, den kände osv, osv, bla, bla, bla.

Du har sannerligen mycket att förklara i kommande rättegång, som ett led i mitt arbete att bevisa dels sanningshalten av min kritik, dels att denna på ett avgörande sätt visar på försvarligheten av densamma.

Jag tycker inte att du fullgör dina uppgifter på ett förtroendeingivande sätt, om du nu inte har förstått det innan, och jag kräver en bättring, eftersom det faktiskt är bl a jag som betalar din lön och du har i uppgift att arbeta för andras och även min räkning.

Det gör du sannerligen inte.

Men dina försumliga arbetskamrater är säkert mycket nöjda med ditt stöd…

Det skall bli intressant att dryfta detta i tingsrätten, om du nu inte lyckas förhindra det på något sätt.

[b]Helge Rudling[/b]

Lämna ett svar