Apajävlar, niggersson, blattejävlar, fjantar och andra polisiära termer

RMSS har ju utlovat filmen där två poliser, med utmärkta betyg från polishögskolan och mycket goda referenser, bär sig så illa åt mot en bilist att JO ger dem allvarlig kritik. Deras chef, Ulla Ardermark tror vi hon heter, låter dem emellertid fortsätta med sina högst personligt utformade trafikinsatser.

Men vår webmaster säger att det går för mycket gigabite eller vad det heter, för att visa filmen på denna sida, så här kommer en länk till Youtube.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=dBJALminOb8]Klicka här för att se klippet…[/url]

Filmen har visats över 16000 gånger i nuläget, vilket inte hindrar att den är sekretessbelagd av Polismyndigheten i Halland, Kammarrätten i Göteborg och Regeringsrätten med justitierådet Nordborg i spetsen.

Dessa myndigheter använder sekretesslagen för att skydda de här omdömeslösa poliserna med höga betyg, hellre än att skydda allmänheten från deras tjänsteutövning.

Men Justiteombudsmannen lämnar ut filmen på direkten.

Det är ganska lustigt hur filmen är allmän hos JO men sekretessbelagd hos rättsvårdande myndigheter, till vilka poliserna hör. Sekretesslagstiftningen har blivit ett skämt, ett verktyg för myndigheter och domstolar att skydda varandra.

Med filmen om Malmöpoliserna ,som kallar invandrarna apajävlar och blattejävlar och skall kastrera dem, är läget lite annorlunda. RMSS har efter överklagan till kammarrätten mot förmodan lyckats få ut den, till följd av ett förbiseende av polimyndigheten i Skåne.

Filmen är alltför lång den också för att läggas ut på denna sidan. Men intrycket av den är ett annat än det väntade. Visserligen är de agerande polismännen klart olämpliga för sitt uppdrag, men samtidigt visar filmen mycket tydligt vilket oerhört svårt uppdrag dom har. Att köra in i ett sådant helvete som det var i Rosengård, med bränder i soptunnor, människor som skuggfigurer i mörkret kastande stenar på poliserna, bomber och smällare som exploderar lite varstans, kan få vem som helst att få spader.

Det är bara att uttrycka sin beundran för de polismän som kan hantera en sådan uppgift på ett oklanderligt sätt. Apapoliserna i bussen kunde det inte, men RMSS kan förstå dem, vi hade inte heller klarat av situationen. Skillnaden är att vi inser att vi inte klarar av det.

Vi tycker att den av skånepolisen hemligstämplade filmen borde läggas ut i sin helhet, så att allmänheten får en bild av hur en polismans vardag kan se ut och vilka fruktansvärt svåra situationer de kan ställas inför och hur vi ,allmänheten, bär oss åt när vi är som värst.

Filmen blir, förutom avsnitten med blattejävlar o annat som medierna klippt ur sitt sammanhang, istället en propagandafilm för poliserna.

Och det kan de behöva. Utan dem faller samhället sönder.
Tyvärr finns inte utrymme att lägga ut filmen här, vilket vi gärna skulle vilja.

Lämna ett svar