Nytt vittnesmål i tingsrätten mot framträdande kommunpolitiker

I samband med den kommande rättegången mellan nio av Falkenbergs kommuns sämsta politiker och tjänstemän och [b]RMSS[/b] talesman kommer då och då upprörande vittnesmål från kommuninvånare mot flera av målsägarna inom kommuntoppen. Svårigheten är att få dessa kränkta kommuninvånare att träda fram och vittna i rätten till förmån för RMSS. Alla är av goda skäl rädda för repressalier, bl a i form av svårigheter i samband med framtida yrkesutövning, vilket kan leda till svåra ekonomiska konsekvenser för hela familjer.

Dock är en modig kvinna beredd att ställa upp för demokrati, yttrandefrihet och rättvisa. Som framgår av förundersökningen anser en ledande politiker i kommunfullmäktige att RMSS talesman har utövat sexuella trakasserier mot politikern, i och med att talesmannen påpekat att politikern påträffats med byxorna nere i ett ärende inom socialförvaltningen där den ansvarige politikern utsatts för kritik och tillrättavisande av tillsynsmyndigheten.

Då det kan tyckas egendomligt att uttrycket [i]med byxorna nere[/i] = in flagranti = [i]på bar gärning[/i], kan väcka sexuella känslor hos en Falkenbergsk kommunpolitiker i fullmäktige, är det intressant att genom denna kvinna få veta att hon utsatts för sexuella trakasserier av just denne politiker när hon befann sig i en beroendesituation till honom. Detta har svårt påverkat hennes livskvalitet under de därpå följande åren.

Det torde vara av största intresse att höra hennes vittnesmål, till stöd för RMSS, i syfte att åskådliggöra bakgrunden till den aktuelle politikerns sexuella anspelningar, något som för de flesta torde vara obegripliga.

Det är dessutom av stor vikt för ärendet och demokratin i allmänhet att åskådliggöra vilka det är som i kommunfullmäktige och kommunstyrelse använder skumma metoder i syfte att tysta kommuninvånare och begränsa deras lagfästa rättigheter till yttrandefrihet och kritik mot övergrepp från politiker och en klick ledande tjänstemän.

RMSS kommer därför att till tingsrätten hemställa att detta vittnesmål kan åberopas under rättegången.

Det finns andra uppgifter, bl a om svart betalning för vissa lov ang ritningar, men ingen har hittills vågat ställa upp offentligt varför denna information ännu inte kan åberopas i ärendet.

Lämna ett svar