Vänsterpartiet, Eva Hudin och Skottarevet

Vänsterpartiet blir genom sin representant Eva Hudin, på insändarsidan i HN, ”…usch så trött…” på alla som inte tycker som Eva Hudin om jättelika blinkande master utanför Långasand. Annars borde ju Eva vara van, för inom vänsterpartiet finns det väl inte så många som är överens om nånting, efter vad det verkar på alla avhopp.

Kanske är det det som Eva är trött på egentligen. Men Eva tycker att vindkraftverk är vackrare än en obruten horisontlinje och det står henne fritt och passar bra, för då kan hon rasta sin hund på Vinbergshed och titta på vindkraftverken där istället. Då kan alla miljömedvetna som sätter värde på en fri horisontlinje fortsätta ha tillgång till just en sådan. Men det tänkte inte Eva på…

Eva har nämligen inte förstått att det inte gäller ”privata fördelar” för alla som protesterar mot miljöfiaskot Skottarevet. Liksom Östen Nilsson lyckas hon inbilla sig att det är folk som bor vid Skottarevsprojektet som protesterar. RMSS talesman har flera gånger färdats i en gammal träeka utanför Skottarevet men har inte sett någon som bott där.

Däremot är det tusentals människor, oavsett bosättningsort, längs kusten eller från Sveriges inland, som värnar om naturvärden också i form av en obruten horisontlinje i västerhavet. Ingen av dem bor på Skottarevet men inser att det gäller att bevara ett riksintresse.

Östen Nilsson, Hans-Inge Sjögren, Ingemar Johansson m fl
kommunpampar tycker som vänsterpartiet och offrar gärna sådant som är värdefullt för andra kommuninvånare och övriga svenskar, för att få elektricitet till groggvärmaren. Egoismen är partilös och gränslös, som bekant.

Inte heller vänsterpartiet kan alltså hitta några argument för att förstöra havsmiljön, utan måste konstruera fakta som att Skottarevet är det enda möjliga stället på jorden där vindkraftverk kan byggas och de som protesterar är de som bor på Skottarevet…

Också dumheten är partilös och det gäller att inte låta sig luras av en kommun som sitter på så många stolar i Skottarevsprojektet att inte ett argument över huvud taget för Skottarevet är trovärdigt utan grundlig prövning.

Lämna ett svar