Titelmatch i rättsboxning. Margareta Bongs sista rond.

Gonggongen ljuder o powerpornaktören Maggan Dong skjuter fart mot den skadade Tryckfrihetsförordningen. Halvt av rädsla åstadkommer TFF en klumpig vänsterjabb genom att begära ut allmän handling för tredje gången. Dongan ser blottan och sänker TFF, denna gång för gott, genoom att inte ens efter 9 månader handlägga framställan.

TFF´s vänsterfot rycker sporadiskt, domaren bryter matchen och höjer Dongans vänsterarm. Dongan vrålar av segerbrunst. Grundlagen har fått vad den tål och ve den som förfäktar dess rätt att bestå.

Det går an att raljera om en vice chefsåklagares ansträngningar att göra ett så dåligt jobb som möjligt. Men egentligen är Margareta Bongs förakt för lagstiftningen ett hot mot såväl rättsväsendet som det demokratiska samhället.

En åklagare, vars uppgift det är att upprätthålla lagstiftningen, men som istället arbetar mot densamma, är en styggelse i vilket sammanhang och i vilken rättssal som helst.

Självklart förtjänar en sådan tjänsteutövning att polisanmälas och naturligtvis kommer så att ske ännu en gång, med nedanstående sammanfattning som bakgrund. Bong har erbjudits möjlighet att tillrättalägga eventuella sakfel, men hon har inte funnit anledning därtill, av självklara orsaker. Allt är ju skriftligt dokumenterat, från hennes lögner till hennes återkommande regelmässiga vägran att efterkomma tryckfrihetsförordningen.

RMSS 070916

Åklagarkammaren i Halmstad
Utvecklingscentrum i Sthlm o Umeå
JO
JK
KU
Samtliga riksdagspartier
Media
Halmstads tingsrätt
Varbergs tingsrätt

Ärende: misstänkt brottslig tjänsteutövning,
åklagarkammaren i Halmstad

Tryckfrihetsförordningen:

2 kap: Varje svensk ska ha rätt att taga del av allmänna handlingar.Lag (1976:954)

13 §: Begäran att få utskrift eller kopia av allmän handling skall behandlas skyndsamt.
Lag ( 2002:90)

3 §: Med handling förstås framställning i skrift…Den är allmän om den förvaras hos
myndighet eller är att anse som inkommen till myndighet.

6 §: Handling anses inkommen till myndighet när den anlänt till myndigheten eller kommit
behörig befattningshavare till handa.

Saken:

061007 inkom en begäran om allmän handling till Margareta Bong, vice chefsåklagare, åklagarkammaren i Halmstad.
061129, efter ca 2 månader, avskriver JO anmälan, utan åtgärd eller ytterligare uttalande.
Inga handlingar lämnas ut. Handlingarna var ” för omfattande”. ( 6 sidor).

061219 inkom ytterligare en begäran om allmän handling till Margareta Bong.
070125, efter över en månad, avskriver JO utan vare sig åtgärd eller yttrande. Ingen handling lämnas ut Handlingarna hade ”kastats”.

070127 inkom en tredje begäran om allmänna handlingar till Margareta Bong.
070830, efter 7 månader, avskriver JO utan vare sig ytterligare granskning eller uttalande. Inga handlingar lämnas ut, trots att registratorn till JO uppger att framställning inkommit 070128 och att den inte besvarats.

Bong har därmed redovisat sin inställning till tryckfrihetsförordningen: Den gäller inte Margareta Bong. Ett misstag kan förklaras, ett andra möjligen redovisas som olyckliga omständigheter, men tre medvetna brott mot TFF kan inte förklaras på annat sätt än att Bong i sin tjänsteutövning regelmässigt sätter sig över lagstiftningen.

Det finns heller inget som antyder att Bongs privata lagskipning inskränker sig till nonchalans mot tryckfrihetsförordning och av lagen föreskriven objektivitetsprincip. Att hennes respektlöshet dokumenterats och bevisats i dessa tre fall, indikerar att det finns andra områden inom lagstiftningen, där Bongs omdömeslöshet får oönskade konsekvenser.

Åklagarkammaren i Halmstad har ett allt mer anfrätt rykte. I ljuset av Bongs yrkesutövning är det heller inte konstigt att riksåklagaren kritiserar kammaren för bristfälligt ledarskap, som i sin förlängning leder till att en förföljd psykolog mördas. Förre chefsåklagare Ingela Sörgård gjorde en rikskänd medioker insats i ett styckmord. I ärende efter ärende kritiseras kammaren för långsamhet och bristande yrkeskunnighet.

Att Bong hittills kunnat utöva sin verksamhet på ett så undermåligt sätt, torde vara följden av att kammaren lider av svåra ledningsproblem.

Vare sig RMSS eller allmänheten i övrigt, har möjlighet att påverka så djupgående missförhållanden. För RMSS återstår att påpeka att varje gång Margareta Bong träder in i rättssalen, finns anledning för rätten att extra noga beakta att Bong enligt SAOL är en brottsling och att hennes sakframställningar och yrkanden därmed bör föranleda större omsorg vid ett beaktande än vad som gemenligen kan förväntas.

Principiellt är det stötande och förödande att en lagbrytare har till yrkesuppgift att värna om rättssäkerheten och i sin mediokra och lagstridiga tjänsteutövning dessutom har stöd av JO,JK, KU och samtliga riksdagspartier.

Helge Rudling
RMSS
Rörelsen mot samhällets sönderfall

Lämna ett svar