Från Svarte Petter till Kalle Anka, Jan Björklund avancerar.

– Sverige har den sämsta skolan I VÄRLDEN. Sveriges skola har mest mobbing I VÄRLDEN. Sveriges skola har det grövsta språket I VÄRLDEN. Jan Björklund(fp), skolminister, har i ett par år gång på gång försökt beljuga och svartmåla den verksamhet han själv är ansvarig för. Bortsett från att han saknar grund för sina påståenden, är det naturligtvis tecken på ren och skär enfald att försöka inbilla vanligt folk att Björklund eller någon annan har koll på varenda skola i hela världen, från Mongoliet till Långtbortistan.

Hur ligger det till då med det björklundska svamlet?

Ett förtjänstfullt radioprogram har gjort en grundlig kartläggning av det material som Björklund stödjer sig på. Av detta material framgår att Sverige i de flesta avseenden ligger på medelnivå eller över. När det gäller elevers trygghet och trivsel i skolan ligger Sverige till och med högst av alla i undersökningen.

Roligt nog konfronteras Björklund i radioprogrammet med sina egna, uppspelade, infantila utsagor. De babblande undanflykter han därefter ägnar sig åt torde vara generande för en svensk normalbegåvad sjundeklassare. ( Påstår du att jag ljuger?)

Vad som står helt klart är emellertid att Björklund genom sin dumhet och sitt ytliga självfokuserade babbel baktalar och skadar den svenska skolan. Det är istället han själv som med viss sannolikhet, om än inte vetenskapligt säkerställt, torde befinna sig i botten av världens samtliga skolministrar.

Björklund får underkänt och det är pinsamt att den svenska skolan är underställd en person som saknar elementära kunskaper i statistik, omvärldskunskap och logiskt tänkande. Skolan står inför en mörknande framtid, liksom alliansen, vars företrädare alltmer avslöjas som ytliga och propagandistiska överhetsmänniskor. Om än Maud Olofsson ännu håller stilen.

Lämna ett svar