Det finns åklagare och det finns åklagare.

Ingen har väl undgått namnet Barbro Jönsson. En stridbar och orädd åklagare i kamp mot slöddret i kriminella och antidemokratiska organisationer. Fega personer som i anonymitet smyger fram och sätter bomber på dörren i ett vanligt radhus, där Barbro bor. Frågan är hur mycket stöd Barbro kan räkna med från samhället, när hon ensam står på barrikaderna.
En annan slags åklagare heter Margareta Bong på åklagarkammaren i Halmstad.

Orädd är väl inte vad man kan kalla henne precis. Hon vågar inte ställa upp på intervju, vill inte lämna information, förvägrar åtalade juridisk bisittare, vågar inte lämna ut fullständig kompletterande förundersökning, vågar inte lämna ut allmän handling om sina tjänsteförhållanden och bryter gång på gång mot grundlagen, närmare bestämt tryckfrihetsförordningen.
Denna fega åklagare kan däremot räkna med fullt stöd från samhällets sida, från såväl hennes egna chefer som tillsynsmyndigheter.
Frågan är väl om hon inte hör mer hemma i det antidemokratiska läger som Barbro Jönsson bekämpar. Men det kanske är att ta i för mycket?
Därför har RMSS i nuläget tvingats vänta i två år och två veckor på att Bong skall handlägga framställning om allmän handling.
Vi lär få vänta länge till om Bong får fortsätta bestämma över lagstiftningen.

Lämna ett svar