Polisjurist Mats Lundquist missbrukar sekretesslagstiftningen. Igen!

JO har sänt en ljudfil till polisen i Varberg där två trafikpoliser spelats in av en bilförare. Enligt uppgift om denna fil, ska poliserna vägra legitimera sig, använda svordomar, kalla bilföraren jävla liten fjant och hota sätta honom på psyket.
Normalt polisbeteende, kanske någon tycker, men det tycker inte RMSS.
RMSS vill gärna lyssna på ljudfilen och lägga in den på sidan. Ljudfilen är allmän handling och enligt tryckfrihetsförordningen tillgänglig för alla.
Men över lagen står polisjurist Mats Lundquist, Varberg, och vad säger då han?

Jo, Mats vill skydda sina kollegor, eftersom han anser att de agerar som svin. Misstänker RMSS i alla fall. Därför vill inte Mats lämna ut ljudfilen. Hur skall han göra då? Precis som han brukar, han låtsas att sekretesslagen hindrar honom att lämna ut filen. Precis som han gjorde för ett tag sedan med en kollegas personakt. Vilka omständigheter hänvisar han till då?
Jo, han påstår, fullkomligt bort i tok, att polismännens agerande i tjänsten är uttryck för ” enskilds personliga förhållanden”. Polismännen agerar alltså inte i tjänsten enligt Mats, utan som privatpersoner, enskilda personer.
Mats ljuger utan att skämmas det minsta.
Nästa steg i Mats argumentation innebär att han går till personlig attack mot RMSS. Han skriver att RMSS ” kan antas utsätta polismännen för våld eller orsaka dem annat allvarligt men om inspelningen lämnas ut”.
Att han inte skäms. Polisjurist Mats´uttalanden är djupt kränkande för RMSS. Eller är det så att polismännen i ljudfilen bär sig så illa åt så att folk vill slå dem? Tydligen anser Mats detta.
RMSS begär att kammarrätten ännu en gång uppmanar Mats Lundquist att sköta sitt jobb och lämna ut ljudfilen. Förra tillsägelsen hjälpte inte alls, Mats behöver tydligen upprepade tillsägelser och näsknäppar för att fungera.
Så fort RMSS får filen kommer vi att lägga ut den på nätet så vi kan se och höra vad det handlar om egentligen.
Det skall bli väldigt intressant.

Lämna ett svar