Är kommunförbundet emot yttrandefrihet?

[img align=right]http://www.ifalkenberg.nu/images/photo/oscar.jpg[/img]Falkenbergs kommunchef [u][url=http://www.ifalkenberg.nu/modules/news/article.php?storyid=7]Gerd Johansson[/url][/u] uppger att kommunförbundet givit henne rådet att stänga ner [b]RMSS[/b] hemsida, [u][url=http://www.ifalkenberg.nu]ifalkenberg.nu[/url][/u]. Kommunförbundet vägrar vare sig bekräfta eller dementera Johanssons påstående. Inte heller vill förbundet trots anmaning uppge namnet på dess chefsjurist.

På annat sätt vet vi nu att chefsjuristen heter [i]Hans Ekman[/i] (bilden här bredvid har inget med kommunförbundet att göra) vars obenägenhet att yttra sig angående Johanssons anklagelser tyder på att kommunförbundet har en kluven inställning till allmänhetens grundlagfästa rättighet att yttra sig fritt, när det gäller kritik av lagtrotsande och trakasserande tjänstemän och politiker i kommunerna.

Eftersom kommunförbundet är en intresseorganisation omfattas det inte heller av offentlighetsprincipen, vilket möjliggör att Ekman och övriga mycket väl kan vägra samarbeta och förtiga för allmänheten väsentliga uppgifter.

En bra partner för Falkenbergs kommun i dess ansträngningar att tysta sina kommuninvånare.

Enligt uppdrag

[i]Erik Svensson[/i]
[b]RMSS[/b]

Lämna ett svar