Kommunen går till förnyat anfall!

[img align=left]http://www.ifalkenberg.nu/images/photo/advokat-claes.jpg[/img][i]Till vänster ser ni senaste vapnet i Falkenbergs kommuns kamp mot kommuninvånarna, Mikael Claes, advokat och Volvoägare.[/i]

Kommunen har under åratal trakasserat åtskilliga av sina invånare. De senaste turerna går ut på att stänga ner deras hemsidor och förtala dem i massmedia utan möjlighet till tillrättaläggande från de drabbades sida.

I sina ansträngningar att tysta allmänheten har nu kommunchef [u][url=http://www.ifalkenberg.nu/modules/news/article.php?storyid=7]Gerd Johansson[/url][/u], kommunråden [i]Bill Andersson[/i] och [i]Ingemar Johansson[/i] samt övriga i kommunstyrelsens arbetsutskott kommit på en ny idé. Den går ut på att leta upp en advokat så oberoende av etiska och moraliska principer att han eller hon kan tänka sig att aktivt försöka begränsa kommuninvånarnas grundlagfästa yttrandefrihet.

Och en sådan har kommunen tydligen ansett sig hitta i advokat [i]Mikael Claes[/i], [b]Rosengrens advokatbyrå[/b], Södra Larmgatan, Göteborg. Claes är 38 år gammal, kör en Volvo 745, svart, av 91 års modell och deklarerade för 480000 år 2001. Advokatsamfundet är odelat förtegen beträffande anmälningar och prickningar av Claes, vilket man kan tolka som man vill.

Denne advokat Claes har villigt åtagit sig att hjälpa kommunen att trycka ner sina invånare genom att försöka leta rätt på vad som möjligtvis kan anses vara olagligt i hemsidor och i skrivelser. Kommunen själv är så osäker på vad som är lagligt eller inte lagligt att den behöver Claes´ hjälp att leta.

Två gånger har Claes enligt uppgift gästat vår kommun i detta syfte. Han vet nu mycket väl att kommunen i åratal trakasserat sina invånare genom omdömeslöshet, inkompetens, ovilja och direkta lagbrott, för vilka den kritiserats gång på gång av JO och tillsynsmyndigheter. Att kommuninvånarna protesterar ger Claes en möjlighet att med lupp och mikroskop granska ordval och formuleringar som eventuellt skulle kunna användas i en rättegång som repressalier för all kritik kommunen utsatts för och som ett medel att få tyst på framtida kritik.

Med intresse emotser [b]RMSS[/b] Claes ansträngningar härvidlag och önskar honom lycka till i sitt repressiva arbete. Vi återkommer i ärendet.

Enligt uppdrag,

[i]Helge[/i]

Lämna ett svar