Poliser + byråkrater= rättsröta?

RMSS har skrivit om Arne som fälldes för fortkörning fast alla visste att han var oskyldig. Tills högsta domstolen grep in. Du vet, den där domstolen där fiolspelande skattefuskare och sexköpande domare sköter sina dagliga värv. Vi har också beskrivit hur åklagarkammaren i Halmstad fungerar, eller inte fungerar.
Ganska uppseendeväckande för en vanlig enkel svensk som ännu inte förstått hur överheten fungerar. För det vi beskrivit är inget som strider vare sig mot lagstiftning eller god tjänstemannased. Följande tjänstemän i högsta position/ politiska församlingar har informerats i ärendet och har inget negativt att säga om vare sig hur Arne behandlats eller hur åklagarkammaren i Halmstad fungerar:

JO Mats Melin, Magnus Wulkan
JK Göran Lamberts
Överåklagare Björn Ericson, Malmö
Överåklagare Peter Hertting, Malmö
Åklagare Camilla Ström, Malmö
Polisstyrelsens jurist Lena Dimander
Konstitutionsutskottet
Alla riksdagspartier.

Så håll till godo, alla vi små svenskar, har vi det minsta otur så åker vi dit, hur många bevis för vår oskuld vi än har, för så fungerar rättssystemet i Sverige enligt alla ovan nämnda.

Nu kan vi läsa om en forskarrapport som visar att polisens rattfyllekontroller inte syftar till att minska rattfylleriet utan att fylla den statistiska kvoten för ” antal blås”. För oss som vet lite grand om hur det fungerar är detta inget konstigt. Det konstiga är nästan att det finns så många bra poliser. Det är ganska ofta man imponeras av hur polisen griper in vid olycksfall, otäcka övergrepp och vansinneshandlingar, inte sällan med livet som insats. Heder åt de polismännen.

Men inte alltför sällan råkar vi ut för en Paul-Inge Lundgren, som gärna rapporterar fortkörning fast han vet att det inte är sant. Andra låter gärna bilister blåsa två gånger för att fylla kvoten av blås och har kontroller på tider när risken att ta fast någon rattfyllerist är så låg som möjligt.

Men RMSS vägrar tro att det i de flesta fall är de enskilda poliserna själva som agerar på denna idiotnivå. Vi är ganska säkra på att det är polisbyråkrater och osund organisation som tvingar enskilda poliser till en sådan förödmjukande tjänsteutövning, förödmjukande för poliserna själva, liksom för rättssystemet.

Möjligen har enskilda poliser ansvar för att inte protestera tillräckligt högt mot byråkratidiotin inom polisväsendet. Och det kan man förstå eftersom de naturligtvis är rädda om jobb och lönetrappa. Polisbyråkrater är säkert inte sena med att slå ner på poliser med ambitioner att göra ett bra jobb.

Tyvärr lär det till och med vara på det sättet, enligt Leif GW, att minst hälften av polisväsendet utgörs av byråkrater, mindre än hälften gör polisjobbet. Undra på att det ska blåsas för blåsandets skull och inte för att få ner rattfylleriet. De riktigt blåsta/lurade är de allt fler som fått sin familjs/sitt eget/ sina vänners liv och hälsa utsatta för en stupfull rattdåre efter klockan 12 på dagen, när Paul Inge och de andra åkt hem för att fylla i sina tabeller över ”blås”.

Och skulle vi själva vilja rota lite i skiten, till exempel genom att begära ut Paul Inge Lundgrens personakt, kan vi säkert som sex räkna med att polismyndigheten gör vad den kan för att skydda sig själv. Det var precis vad RMSS gjorde och genast bryter polismyndighetens jurist Mats Lundquist mot tryckfrihetsförordningen och vägrar lämna ut personakten, som till stora delar är allmän handling. Varför? Behöver du undra?

Nu har kammarrätten, konstigt nog, gett Mats på tafsen, eftersom ett ” stort antal handlingar i akten inte omfattas av sekretess”. Det skall bli intressant att se hur Lundqvist kommer att slingra sig som en mask för att skydda Paul Inge och hindra att RMSS får se vad en sådan poliskonstapel har för utbildning och tjänstgöringshistoria som gör att han utan att blinka anser det rätt att rapportera en fortkörare som inte har kört för fort.

Så håll tummarna alla vi små, så vi inte råkar ut för en Paul Ingepolis, en Mats Forsenåklagare en Runa Björk/Moine Mark/Ibe Okoronämndeman eller en Marcus Larssontingsnotarie, för då sitter både vi och rättssäkerheten illa till. Stöd av tillsynsmyndigheter/ övriga rättsvårdande myndigheter/politiska partier/lagstiftande församlingar kan vi inte räkna med.

Lämna ett svar