Är polisen ” jävla små fjantar” och skall hänvisas till ”psykvården” ?

Som RMSS tidigare skrivit om, har polisjurist Mats Lundquist hemligstämplat en ljud- bildfil om hur polisen gör trafikkontroller i Varberg. Hans skäl är att RMSS kommer att misshandla poliserna om filen lämnas ut.
Samtidigt visas filen både på You-Tube och SVT. Det kommer alltså nu att bli mycket synd om de två poliserna, enligt jurist Lundquist. Om det nu inte var så att han helt enkelt ljuger. Och så är det.

Det intressanta är hur två poliser kan vara så otroligt inkompetenta att de blir provocerade av att tala om vad de heter. Lika intressant är hur en polisjurist regelmässigt missbrukar sekretesslagstiftningen för att sabotera tryckfrihetsförordningen.

RMSS har begärt samtligas personakter för att ta reda på om orsaken står att finna i falska referenser, undermålig utbildning och frånvaron av adekvata meriter.
Klart är att polisen i Varberg, liksom i Malmö, liksom lite överallt, har ett oerhört stort behov av fortbildning. Med fördel bör sådana insatser riktas mot de poliser som behöver den, alltså ett litet men utskämt fåtal.

De flesta poliser gör ett mycket bra arbete. Under ibland svåra förhållanden kan de bibehålla en proffessionell attityd och ett bra bemötande av allmänheten. Dessa polismän berörs inte av polisvandalers utbildningsbehov, varför en sådan insats inte behöver vara generell och därför inte så kostnadskrävande.

Här följer RMSS´s hemställan om klantarnas personakter. Gissa om Lundquist får svårt att lämna ut dem. Han tycker förmodligen, liksom de två trafikpoliserna att han ” har för mycket skinn på näsan” och att han ” är fel gäng att bråka med”. Vi får väl se.
___________________________________________

Polismyndigheten
i Halland

Hej!

Bifogat skildras hur varbergspolis gör trafikkontroller. RMSS har begärt ut den aktuella ljud- och bildfilen från polisen i Varberg, men polisjurist Mats Lundquist har hemligstämplat densamma. Hans motivering är att poliserna arbetar i enskilt ärende och att RMSS kommer att misshandla dem om filen lämnas ut. Lundquists beslut är överklagat till kammarrätten.

Samtidigt finns ljudfilen på SVT och U-tube.

Möjligen är Mats Lundquist en ” jävla liten fjant” och borde köras ” till psykvården”, för att använda polisens egna språkbruk enligt ljudfilen. Men RMSS anser inte att så är fallet. Däremot anser vi att han inte klarar sitt jobb.

Med anledning av Lundquists agerande konstaterar RMSS att det i ärendet finns minst tre poliser, varav en jurist, som inte är kompetenta för sin yrkesutövning. För att analysera orsakerna därtill begär RMSS ut personakter för dels Mats Lundquist, dels de två poliser som agerar på ljud-bildfilen.

Poängteras bör att hemställan gäller tjänsteförhållanden, meriter, referenser och skolbetyg. RMSS vill alltså inte ha uppgifter om cancersjukdomar, personliga förhållanden, lösgommar eller andra liknande uppgifter som Mats Lundquist lämnat om polis i annat ärende.

Med vänliga hälsningar
o tack på förhand

RMSS

Lämna ett svar